Tio av tio i betyg, manchesterbyxor och brunch.


Våren har officiellt anlänt till Uppsala, och igår tror jag även den utvecklade sig i mitt sinne någon gång från att jag cyklade till gymmet strax efter sju på morgonen med solen i ögonen, tills att jag två timmar senare väl hemma igen möttes av en 100% upplyst lägenhet med törstiga växter och solvarma kuddar i soffan. Kände direkt att "idag är det färg jag vill ha", inveg därför både nya byxor och jeansjacka och cyklade iväg mot stan.

 
Trampade förbi ett av mina favorithus i området som jag passerar varje dag. Vill också bo i ett ljusblå hus.


 
Vid halv elva hade jag bestämt träff med ett gäng tjejer ur min klass på Melrose Café för onsdagsmys och häng, men framförallt - brunch! Sedan jag gick förbi restaurangen och kikade in genom fönstrena  första gången jag var i Uppsala har jag velat gå dit och äta, eftersom det liknar alla mina favoritplatser i London och Melbourne i både meny, stil och inredning. Och äntligen var det dags.

 
Sex smoothiebowls, några pannkakor, crossianter, avokadomackor, tekoppar, kaffekoppar och två timmar senare konstaterade vi alla att tidigare förväntningar väl hade levts upp hos samtliga och tackade för oss. Vägen till skolan blev även en jakt på glittriga och rosa powergirl-plagg ala' second hand inför en gala vi ska gå på nästa torsdag, sorgligt nog utan större framgång, och därefter väntade en lång och intensiv föreläsning om neuropsykologi resten av eftermiddagen. Det är svårt, men otroligt intressant. En av de bättre onsdagarna på länge!

Emilia Pettersson, 23 år och ursprungligen från de småländska skogarna men är numera Uppsala-bo. Har varit ute och farit lite överallt i världen, men landade under 2018 och pluggar nu till fysioterapeut på heltid. Älskar solrosor, jordnötssmör, utflykter och dricker helt orimliga mängder te. Välkommen till min värld!

RSS 2.0