Två veckor, två helger och en lägenhet rikare.Efter två intensiva veckor ala’ ett testrisliknande pussel av långa jobbdagar, mysiga soppkvällar, tapas- och familjemiddagar, träningspass, höstpromenader och massor av strukturering, samt en riktig vilohelg där jag inte gjorde annat än stod i köket, läste och tog hand om mig själv, är jag nu än en gång påväg hem från Uppsala. Sitter i skrivande stund i vagn 7 på tåg 545 från Stockholm Södra och är förhoppningsvis hemma strax efter tio ikväll. Tror aldrig jag har spenderat såhär många timmar på resande fot, jämfört med hur många timmar jag faktiskt befunnit mig på slutdestinationen. Fem timmar upp, fem timmar hem, knappt 18 där. Skulle dock inte vilja byta denna helg mot allt i världen, då jag och David tidigare idag äntligen fick bekräftat att vi har en lägenhet. Vi har en lägenhet. En lägenhet. Upprepar det inombords gång på gång men kan fortfarande inte riktigt förstå det, men det kommer nog snart. Fin är den också. Så fort hjärnan accepterat det kommer inrednings- och planeringstankarna troligtvis snurra igång, och jag ser verkligen framemot att börja inventera bland studentpresenterna och läsa på hur man fållar gardiner på bästa sätt.

Utöver det har jag även fått äta årets första lussekatter, dricka den första musten och känt att jobbet mitt blir roligare för varje dag som går. Så livet är ganska bra just nu. Är lite lagom glad, eller jätteglad. Och nu ska jag köpa middag och sova tills jag är i Värnamo igen. Puss!

Emilia Pettersson, 23 år och ursprungligen från de småländska skogarna men är numera Uppsala-bo. Har varit ute och farit lite överallt i världen, men landade under 2018 och pluggar nu till fysioterapeut på heltid. Älskar solrosor, jordnötssmör, utflykter och dricker helt orimliga mängder te. Välkommen till min värld!

RSS 2.0