Tillbaka i Sverige och första dagarna här.

 
Och så helt från ingenstans, några dygn senare, är jag hemma igen. Efter dagarna ute i bushen spenderade jag min sista natt i Australien på ett hostel i Alice Springs med en lång dusch, ompackning och ett antal nostalgitrippar inombords, för att dagen efter påbörja den långa och utdragna färden till Sverige. Efter att ha kämpat mig igenom tre flyg, 26 timmar i luften, tio timmar flygplatsväntan och en tågresa fick jag äntligen krama om Madeleine i Lund, och lite kebab och 134 kilometer i bil senare parkerade vi utanför ett välkänt hus i en välkänd stad. Det är knäppt hur allt kan se ut nästintill exakt som det gjorde när man lämnade en stad för nästan åtta månader sedan, men ändå ses med helt nya ögon när man varit iväg. Trots att jag varit på så många otroliga och häftiga platser det gångna halvåret, är Värnamo till 100% det enda stället i världen jag vill vara på just nu. Det känns så tryggt, och så bra. Har längtat. Och mina föräldrars reaktion när jag överraskade dem med att stiga in genom dörren i söndagskväll, en vecka tidigare än jag informerat om, var guld värd.

Såhär tre dagar längre fram är jag fortfarande lite halvsnurrig efter tidsomställningen, men inte så att det hindrar någonting. Gjorde min första dag på ett nytt jobb igår, fortsätter med andra idag, är uppackad, har nog tagit mig igenom fyra omgångar tvätt, ringt ett helt gäng viktiga samtal av olika slag, njutit av sommarvädret och vunnit över mamma i Yatzy med filterkaffe och chokladboll som sällskap. Känns stabilt.


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 23 år och ursprungligen från de småländska skogarna men är numera Uppsala-bo. Har varit ute och farit lite överallt i världen, men landade under 2018 och pluggar nu till fysioterapeut på heltid. Älskar solrosor, jordnötssmör, utflykter och dricker helt orimliga mängder te. Välkommen till min värld!

RSS 2.0