Saker som varit extra bra det senaste.

 
✿ Vädret. Sverige l e v e r e r a r på hög nivå och har slagit alla mina förväntningar, med klarblå himmel, strålande sol från morgon till kväll, tjugo grader plus och en känsla av att sommaren kom redan i mitten av maj i år. Och på söndag ska det bli 29 grader. Håller alla tummar och tår för att fortsätter såhär ett bra tag till för världen blir så väldans mycket ljusare och människorna gladare, på alla plan. Så gärna samma mönster till och med typ, oktober?

✿ Min säng. Efter att ha spenderat de senaste åtta månaderna med att antingen dela på sovutrymmet, alternativt ligga och vrida sig i en gnisslig hostel-säng med en madrass så tunn att man kan urskilja varenda spjäla utan ansträngning, är det guld värt att kunna ta den plats kroppen vill ha när den behöver vila. Har alltid varit en morgonpigg person som studsat upp ur sängen i samma sekund som klockan ringt, men den senaste veckan har det varit otroligt skönt att ligga kvar tio minuter där, en halvtimma där, en timma där. Oklar förändring, men ganska härlig.
 
✿ Häromkvällen beställde jag hem massvis av kläder och de bör landa i stada antingen idag eller imorgon. Har bland annat två olika färgade jeansjackor, ännu en plisserad kjol och lite fina toppar att prova mig igenom. Efter att ha levt på innehållet av en ynka ryggsäck så pass länge är det en sådan lyx att plötsligt ha tillgång till en hel garderob igen. För att inte tala om tvättmaskin, åh.

✿ Att ha börjat jobba igen. Ledighet i all ära, men jag gillar att ha någonting planerat att göra under dagarna igen, speciellt när det handlar om att lära sig. Lyckades nämligen få ett nytt jobb här hemma medan jag fortfarande var iväg, så nu spenderar jag inte längre alla veckans dagar i min kära livsmedelsbutik utan hänger på stadens caféer och säljer kaffe. Det är mycket att ta in, men väldigt roligt.

✿ I fredagskväll när jag slutat var tanken att Madeleine skulle bjuda mig på tacos, men några samtal senare blev det picknick istället. Kvällssol, den tjejen, pastasallader, en filt, vaniljbullar och jordgubbar var precis vad jag önskade just då.

✿ Sommarplanerna. Utöver att fira midsommar, äta kopiösa mängder jordgubbar, kvällsbada, leva husbilsliv och mysa med vänner sena kvällar ute på diverse altaner gav David mig en resa i födelsedagspresent, så om en månad åker vi till Berlin i tre nätter. Har bara varit där över en dag förut så jag är väldigt nyfiken på att få upptäcka den staden lite mer, speciellt med honom. Dessutom har jag biljetter till Ed Sheeran tillsammans med ett par favoriter, och dagen efter vi har sett honom spela anländer Flavia till Sverige för att hänga här med mig i drygt två veckor. Hon vill se det bästa landet har att erbjuda i den mån det är möjligt, så jag har bestämt att vi ska utforska Skåne och västkusten under tio dagar. Längtar!

✿ Att jag var hos frisören igår. Det var mer än välbehövligt efter åtta månader av saltvatten, billiga schampoon och hostelduschar. Nu är håret fräscht och jättelockigt och supergulligt och jag trivs hur bra som helst. Firade med att köpa ett nytt hårband. Och två par byxor. Och jordgubbar. Det var en bra dag.

✿ Att det bara är tio dagar kvar tills jag får pussa på min pojkvän igen. Sist vi sågs var i september och det är alldeles för länge sedan. Dumma jordklot som är så stort.

Emilia Pettersson, 23 år och ursprungligen från de småländska skogarna men är numera Uppsala-bo. Har varit ute och farit lite överallt i världen, men landade under 2018 och pluggar nu till fysioterapeut på heltid. Älskar solrosor, jordnötssmör, utflykter och dricker helt orimliga mängder te. Välkommen till min värld!

RSS 2.0