Lördagsdejt, Rusarebo Äng och jordgubbar.Hej på er, och glad lördag! Vaknade ännu en morgon av att solen sken in genom persiennerna och såg att termometern redan var uppe över 20-strecket innan klockan slagit åtta, och kände direkt att jag ville spendera timmarna innan jobbet kallar ikväll med att vara utomhus. Skrev därför ett snabbt sms till Sara, fick ett positivt svar och satt ett danspass, ett besök i affären och lite fix här hemma senare i hennes bil med diverse picknick-tillbehör vid fötterna. Vi körde till ett naturreservat precis utanför stan som jag inte varit i på flera år, Rusarebo Äng. Är så sjukt vackert där, speciellt på försommaren, med blommor överallt, kor som betar fritt, utsikt över sjön och stigar som leder lite här och var. Hittade ett lämpligt bord i solen, dukade upp lemonad, en favoritsallad (recept!) och jordgubbar, ty ingen picknick äro komplett utan jordgubbar, har jag fått lära mig av en viss person. Chokladen smälte så den fick stanna kvar i kylan. Lyxproblem.

 
Och sedan satt vi där tills skuggan lockade mer och fick oss att flytta in till den. Pratade utbildningar, avklarade tentor, sommarplaner, alkoholfria alternativ på finsmakarrestauranger, minnen från Lissabon förra året, att flytta hemifrån, faktumet att småsyskon tar studenten och annat som kom upp. Och kokade i värmen, i vanlig ordning. Mycket bra spontan lunchdejt.

Nu: Jobbdags!


Kommentarer
Skrivet av: emma

vilken vacker natur!

2018-06-09 @ 16:40:44
URL: http://nouw.se/islycka

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 23 år och ursprungligen från de småländska skogarna men är numera Uppsala-bo. Har varit ute och farit lite överallt i världen, men landade under 2018 och pluggar nu till fysioterapeut på heltid. Älskar solrosor, jordnötssmör, utflykter och dricker helt orimliga mängder te. Välkommen till min värld!

RSS 2.0