En liten lista om sommaren som väntar.

Bilder från juni-augusti 2017.

Vad ska du göra i sommar?
Ärligt talat har jag inte överdrivet mycket planerat, förutom att jag ska försöka ta dagarna som de kommer, för ovanlighetens skull. Har tre veckors uttagen semester då jag har en del inbokat, men utöver det blir det mestadels jobb då jag fortfararande håller på att komma in i det nya, förhoppningsvis kombinerat med ett gäng grillmiddagar i kvällssolen, några omgångar kubb, lediga helger på stranden och utflykter lite här och var. En spontan weekend hade inte heller varit fel, men vi får se. Man vet aldrig.

Ska du åka någonstans?
Ja! Nu på tisdag faktiskt, då jag och David tar ett tidigt morgonflyg från Köpenhamn till Berlin för att spendera ett par dygn där. Fick resan av honom i födelsedagspresent och blev så glad. Ser verkligen fram emot att få gå runt och utforska staden, äta kebab och bara umgås med honom. Lite drygt en vecka efter att vi kommit hem åker jag till Göteborg för en favorit-i-repris-helg med Liseberg, grötfrukostar, Ed Sheeran-konsert, Madde och Amanda, och direkt efteråt anländer Flavia från Schweiz. Planen är att utforska Skåne, Bohuslän och västkusten på vägarna, bo på mysiga B&B's och att hon ska få se det bästa av sommar-Sverige!

Vad gjorde du förra sommaren?
Var i Portugal med Sara i början av juni (läs här!), jobbade en hel del, hoppade fallskärm för första gången (här!), levde husbilsliv med mina föräldrar och David, besteg Kebnekaise (fortfarande det tuffaste jag gjort fysiskt, läs här!), bokade flygbiljetter till Australien, var på loppisar, hängde med mina London-ladies och med största sannolikhet en massa annat också. 


Ditt bästa sommarställe?
Släktens sommarstuga utanför Halmstad, som vi tyvärr inte längre har kvar, kommer alltid ligga nära hjärtat, precis som hela byn och området den låg i. Älskade att ligga och läsa på solblekta stolsdynor i trädgården, åka på dagliga turer till ICA Maxi Flygstaden och handla med farmor, kusinerna och familjen, gå ner till hamnen lagom till solnedgången, grilla tillsammans om kvällarna, åka på utflykter till Särdals Kvarn och köpa dyr äppelmust och nyskördade morötter bara för att man har semester-feeling och för att man kan. Annars är under taket på vår altan en regnig kväll inte heller helt fel.

Vart badar du helst?
Överallt där det inte finns alldeles för många maneter i vattnet, mygg i luften eller obehagligt sjögräs på botten. Sjö är mysigare men havet är alltid havet.

Vilken är sommarens bästa doft?
Som varenda år - sommarregn mot asfalten, nyklippt gräs och doften som sprider sig när någon grillar i kvarteret.Vad kommer du att äta?
Vattenmelon och fetaost, tzatziki till grillat (och allt annat också för den delen), krusbär från trädgården, skagenröra och tunnbrödsrullar. Picknick-mat och glass. Bland annat. Min enda plan matmässigt är egentligen att få i mig så mycket som möjligt ty min kropp och själ behöver det. 

Vad kommer du att dricka?
Alldeles för många koppar kaffe under tidiga jobbmorgonar. Och iste! Måste börja dricka mera iste!

Vad ser du mest framemot de kommande månaderna?
Att naturligt vara i samma land (och i många fall samma stad!) som alla mina nära och kära och vara med dem så mycket det bara går. Att få utforska platser jag inte har varit på förut, men också att ha en trygg bas. Verkligen till 100% komma in i det nya jobbet. Att gå barbent igen. Uppskatta allting som Sverige och Värnamo innebär. Är så hemmakär just nu att det nästan är löjligt.

 
Hur kommer du se ut den här sommaren?
Tänker jeanskjolar, plisserade kjolar, croppat och alla söta blommiga toppar som följde med hem från Australien. Allt som är bekvämt och gulligt samtidigt, ungefär. Har även två skapelser som ser ut som förvuxna dockklänningar vilka jag aldrig använt här i Sverige, som jag ser framemot att inviga på denna sidan jorden.

Kommer du bli brun?
Med tanke på att jag befann mig på den platsen på jorden där solstrålarna tar som starkast i drygt sex månader men fortfarande är blekare än de som spenderat vintern i snö här hemma, troligtvis inte, nej. Vann sorgligt nog inte gen-lotteriet när det handlar om pigment, utan allt det bra fick min bror. Orättvist.

Slutligen, vad ska du tänka extra mycket på i sommar?
Att inte lägga energi på onödiga tankar och idéer, dricka mycket vatten, vara tacksam för allt en har, prioritera det som faktiskt är viktigt i längden, att det ofta löser sig oavsett vad och att bilarna numera kommer från höger först och inte vänster.


Emilia Pettersson, 23 år och ursprungligen från de småländska skogarna men är numera Uppsala-bo. Har varit ute och farit lite överallt i världen, men landade under 2018 och pluggar nu till fysioterapeut på heltid. Älskar solrosor, jordnötssmör, utflykter och dricker helt orimliga mängder te. Välkommen till min värld!

RSS 2.0