Och så ytterligare tjugoåtta saker som jag älskar.

För ungefär ett år sedan publicerade jag detta inlägg, som i sig var uppföljaren till detta. Hade världens flow då. Nu har det dröjt ett bra tag för fortsättningen att komma vilket beror mer på tidsbrist än brist på ting att fylla den med, men bättre sent än aldrig. Här är den! Varse.

 
57. Hummus. Nom nom nom nom. Kan inte riktigt acceptera att jag missat denna fantastiska röra under mina tjugo första levnadsår. Under en period i London åt jag en burk om dagen - som topping på det mesta, dipp till grönsaker eller helt enkelt med sked direkt ur burken.
58. Wholefoods. Världens bästa, bästa, bästa mataffär som förgyllde ens brittiska vardag. Mestadels överprisat som skam, men helt underbar att bara gå runt i, provsmaka allt en kom över och ibland handla om man kände för att skämma bort sig själv. Det var här jag upptäckte jordnötspopcorn förresten<3
59. Soundtracket till Tarzan, tecknade versionen. Har sagt det förut men säger det ingen - det är utan tvekan den bästa filmen Disney har levererat. Lejonkungen kan slänga sig i väggen.
60. Lakrits lakrits lakrits. Har inte gillat det tidigare med undantag för lakritspipor, men nu har jag fått upp ögonen för allt annat också. Djungelvrål och Salta Katten. Möms.
61. Att få handskrivna brev!
62. Faktumet att jag och mamma har spelat så mycket Yatzy tillsammans att vi numera inte behöver prata under tiden eftersom en vet hur den andre vill använda vad än tärningarna visar. Nördar.
63. Ribbade toppar.
64. Att gå upp tidigare än resten av huset och äta frukost på altanen medan morgonljuset bländar en så att man inte kan läsa tidningen utan att kisa för solstrålarna som letar sig in.
65. Bananglass! Varje dag! Med jordnötssmör och kanel! Ja! Besatt! Ja!
66. Min trasmatta. Bästa saken i hela rummet.
67. Att gå barfota i gräset.
68. Knälånga, plisserade kjolar.
69. Att hänga med mormor och morfar hemma hos dem - dricka eftermiddagskaffe i finrummet, göra små utflykter, laga mat tillsammans och prata om både dåtid och nutid.70. Morgonpromenader, med eller utan sällskap.
71. Att efter alldeles för många dagar då man kletat på mascara och snabbt kammat igenom håret bara för att se mer levande än död ut på jobbet, faktiskt ta tid på sig och göra sig iordning ordentligt. Vara nogrann med sminket, dra fram plattång och välja kläder med omsorg. Egoboost x1000.
72. Jojo Moyes och Nicolas Sparks och alla andra författare som skriver fint och romantiskt och får mig att gråta och skratta om vartannat.
73. Att bli pussad på pannan och omfamnad bakifrån. 
74. När man lyckas salta havregrynsgröten perfekt.
75. Göteborg.
76. Rödbetor + fetaost + 5 minuter i ugnen. Yes please.
77. Att spela kubb med hela släkten, ta hem vinsten med morfar och Roland samt inse att min gömda-men-väldigt-närvarande tävlingsinstinkt är ett arv från mormor.
78. Att kunna hjälpa någon med något, som är litet för en själv men stort för personen i fråga.
79. Att susa ner på cykel genom stan efter en stängning, möta upp två bästa vännen och kvällsbada en helt vanlig tisdagkväll.
80. När kundtjänst svarar en direkt.
81. Långa, svängiga, plisserade kjolar och slarviga tjoffsar i håret.
82. Att vakna och känna kaffedoften strömma upp nerifrån köket.
83. Blommor på bordet som är plockade i mammas land i trädgården.
84. Nyskördade krispiga morötter som fortfarande har blasten på när man tar första tuggan. Finns inte mycket som slår det.

Emilia Pettersson, 23 år och ursprungligen från de småländska skogarna men är numera Uppsala-bo. Har varit ute och farit lite överallt i världen, men landade under 2018 och pluggar nu till fysioterapeut på heltid. Älskar solrosor, jordnötssmör, utflykter och dricker helt orimliga mängder te. Välkommen till min värld!

RSS 2.0