Hur en höst kan komma att låta.

 
Att mörkret faller tidigare, regnet mer ofta än sällan hänger i luften ovanför en och alla vackra färger sakta men säkert övergår till gråskala såhär års är ingen nyhet för någon. Det är så höstkvällarna är, och alla ser vi olika på det. Personligen är jag tvådelad. Å ena sidan är en ju inte överdrivet förtjust i ständigt bristande ljus när man vill plåta något vackert, den extra tröttheten som alltid medföljer eller att ständigt frysa om fötterna, men å andra sidan kan de där timmarna efter klockan åtta varje dag efter oktobers intåg vara väldigt fina. Speciellt om de är synonyma med fyra saker, som de nästintill alltid är i min värld - att dricka chai- eller vanilj-te, läsa en bok, använda händerna för att pyssla med någonting samt lyssna på lämplig mysig musik som får en att må bra och slappna av. Det är vad jag gör, sådant jag gillar, och vad jag tycker alla borde göra eftersom det är cirka världens bästa kombinationer. Blir så lugn av det.


De tre första behöver knappast vidare instruktioner för då en sväng till närmsta mataffär, valfritt bibliotek eller bokhandel och en gnutta kreativitet är allt som behövs för att nå fullkomlighet, men den sista däremot, är aningen klurigare. Åtminstonde för mig som har en viss tendens att lyssna om på samma låtar och band årstid efter årstid då jag vanligtvis är alldeles för lat för att leta upp nytt. Tror inte direkt att jag är ensam om det då en ju gärna är bekväm om det är möjligt. Därför tänkte jag göra er en tjänst och servera en sprillans ny blänkande spellista jag pysslat ihop sedan sommarens slut, så att ni slipper ansträngningen att sätta ihop en själva. Den är proppad med 2 timmar och 13 minuter akustiskt gitarrspel, hesa röster, snygga stämmor och ingen bas överhuvudtaget, och fylls på jämt och ständigt. Det består därmed enbart av mys-musik att skriva till, baka till, vakna till eller somna till. Perfektion kort sagt. Varsågoda. Klicka här eller på bilderna ovan!

Praktexempel; Bille Jean - The Civil Wars, Tenefire Sea - Ed Sheeran, Wonderwall - Ryan Adams

Emilia Pettersson, 23 år och ursprungligen från de småländska skogarna men är numera Uppsala-bo. Har varit ute och farit lite överallt i världen, men landade under 2018 och pluggar nu till fysioterapeut på heltid. Älskar solrosor, jordnötssmör, utflykter och dricker helt orimliga mängder te. Välkommen till min värld!

RSS 2.0