Tjugoåtta saker som jag älskar.1. Att ensam köra bil, lyssna på radio och skriksjunga för sig själv mitt ute på E4'n när favoritlåten sätts på.
2. Vattenmelon, speciellt direkt från kylskåpet uppskuren i precis lagom stora bitar. Livets föda.
3. Att kolla på den tecknade versionen av Tarzan från 1999. Den filmen har varit min absoluta älsklings-Disney-film så länge jag kan minnas och jag blir lycklig varenda gång jag ser klipp från den på youtube. Bort med Lejonkungen, Skönheten & Odjuret och Robin Hood, Tarzan klassar ut allihopa. Musiken, handlingen, allt.
4. Att krypa ner i en nybäddad säng med perfekt varma krispiga lakan och slappna av totalt.
5. Sweet Chili-sås. Finns det någonting som det inte passar till och lyfter till höjderna?
6. Bloggar som den här, den här och den här.
7. Kvällsljus, om sommaren våren hösten som vintern. Älskar att se hur solen lyser in genom fönstret och gör allting orange.
8. Att lägga ner lite extra tid på frukosten och testa nya, roliga recept som ugnsbakad gröt med äpple och jordnötssmör.
9. När man hittar saker som man har tappat bort, för en som är lite smått virrig händer det nog ganska ofta. Lyckligt att sakerna kommer fram igen, sorgligt att de ständigt försvinner igen.
10. Mina rutiga pyjamasbyxor jag fyndade på Primark i London, kan inte vara olycklig i dem. Bästa investeringen i mitt liv.
11. Sån där vänskap som fungerar på så sätt att man kan vara åtskilda hur länge som helst utan att utbyta ett enda litet sms, men ändå är densamma när man väl ses igen. Det finns ingen press att gå igenom varenda dag i detalj eller berätta om hur bra eller mindre resan var bara för att försöka kompensera upp för missat umgänge, istället hamnar samtalet direkt på det man känner för just då. Man behöver inte veta precis allt om den andres liv, man är lika nära oavsett.
12. Allting som smakar eller doftar vanilj.
13. När grannarna grillar och man känner lukten flera kvarter bort.
14. Att cykla i nedförsbackar när vinden blåser i håret.
15. Marknader med marknadsstånd, färska munkar, brända mandlar i små papperspåsar, dansbandsmusik från platsen där gubben som säljer CD-skivor står och begagnade Kalle Anka-pockets för 10 kronor.
16. När ens kompis lägger en ordagrant identisk kommentar som man själv till någonting och man inser att man stundtals fungerar som samma person.
17. Sitta i soffan, läsa bok och dricka chai-te med ösregn utanför, speciellt tidiga morgonar eller riktigt sena kvällar.
18. När man får ett lyckorus på en helt oväntad plats, till exempel i kassakön eller på väg hem. Plötsligt förstår man hur bra ens liv faktiskt är och hur tacksam man är för precis allting.
19. Människor med självironi som inte har några problem med att bjuda på sig själva och låta andra skratta på deras bekostnad. Det är guld.
20. Teburkar med fina mönster i alla möjligt färger och former. Bygger i detta nu sakta men säkert upp min egna lilla samling inför framtiden då jag planerar att ha hur många som helst uppradade på hyllor i mitt kök, punkt.
21. Människor som precis innan man stänger dörren efter en kväll hemma hos dem ber en smsa när man har kommit hem så att de vet att ingenting hände på vägen samt sätter in saker i diskmaskinen utan att man ber om det.
22. När man ska göra någonting, inte säkert vet att man kommer klara det men ändå chansar och lyckas och känner sig oslagbar, oavsett vad det handlar om. Då är man bra nöjd med sig själv.
23. Att titta i gamla fotoalbum eller Mina Vänner-böcker och tänka tillbaka på de gamla goda åren när man var sex år och ville bli delfinskötare mer än något annat.
24. Att nörda ner sig totalt i något, till exempel genom att läsa på om exakt alla karaktärer och släktband i Harry Potter i timmar eller fastna i en serie och inte prata om något annat.
25. Personer som sjunger helt fel text och dessutom utan någon tonkänsla överhuvudtaget men struntar helt i det och kör på ändå.
26. Att bli tittad i ögonen och hälsad på.
27. Make Up Store's Cover all Mix. Den räddar många morgonar när huden visst bestämde sig för att gå emot ens vilja totalt under natten.
28. När man köper skor med klack och inser att de inte bara ser bra ut, utan faktiskt är sköna också. Då vet man att det var menat att lägga sina pengar på dem för sånt händer liksom inte ofta.


Kommentarer
Skrivet av: Sarah

De va kul o läsa :)

2015-07-10 @ 00:40:15
URL: http://CheerSarah.devote.se

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 23 år och ursprungligen från de småländska skogarna men är numera Uppsala-bo. Har varit ute och farit lite överallt i världen, men landade under 2018 och pluggar nu till fysioterapeut på heltid. Älskar solrosor, jordnötssmör, utflykter och dricker helt orimliga mängder te. Välkommen till min värld!

RSS 2.0