Månadens.. (december 2015)

Sammanfattning: Troligtvis den mest planerade och upptagna månaden på hela året, då det varit fullt upp på i stort sett alla plan. Jag har knappt haft en enda ledig stund sedan slutet av november och farit och flängt fram och tillbaka vecka efter vecka, och julledigheten kunde därför knappast ha kommit mer lägligt. Att bara få umgås med sina nära och kära, äta gott, inte-göra-någonting-speciellt och lägga tid på det jag ville just då i stunden satt väldigt fint efter några sista stressiga jobbveckor och blev ett fint avslut på en proppad, men härlig, sista månad 2015.

                    

Bästa: Inköpet av min jultröja på Beyond Retro uppe i huvudstaden, trippen till Värmland, det ständiga pirret i magen rörade sjätte januari, egentid och de få soliga dagarna vi fått! 
Sämsta: Avsaknaden av snö, kyla och annat väder som ändå går in under benämningen "vintrigt" i början av månaden. Plus stress, som alltid. Och att det ständigt är mörkt både ute och inne oavsett hur många ljus man tänder.
Främsta sysselsättning: Knappa PLU-koder, agera lärarvikarie, äta julbord av olika varianter, baka godis med familj eller släkt, krama om pojkvännen min som kom hem från universitetet i mitten av månaden och fundera över hur man packar för ett år framåt.
Mysigaste:
Allt juligt man haft för sig! Tänker julklappsinslagning, julklappshandling, 
Förändring:
Att helt plötsligt ha jobbat sitt sista arbetspass på Willys och istället har fullt fokus på andra sidan Nordsjön. Det är lite annorlunda. Sen har jag nog aldrig tidigare haft så lite julkänsla i december som detta år, tråkigt nog.
Favorit-vana: Att göra iordning frukost lite innan övriga i familjen har vaknat och avnjuta den framför ett avsnitt Vänner. Ja tack.
Roligaste: Att få fira jul med småkusinerna. Gosigaste ungarna jag vet.
Vill ha: Har fått mängder av fina ting de senaste så materiellt sätt känns det fel att skriva någonting. Allmänt hade några extra timmar varje dygn dock inte suttit fel.
Låt: Don't Dream it's Over - Crowded House, Tänd ett ljus - Triad, Build Me Up Buttercup - The Foundations
Dumma idé: Att ha dubbla jobb och vara fullkomligt värdelös på att säga nej. Några dagar var jag iväg från åtta på morgonen till halv tio på kvällen, och trots att det kanske inte är världens värsta grej egentligen så var det rätt tufft för en stressad nittonåring.
Bästa kväll: Vi var ett gäng tjejer som åt hämtmat hemma hos Kajsa en kväll. Det var ingenting komplicerat alls, men blev väldigt lyckat ändå. Kommer sakna sådant. Sedan spelade jag kort med D och hans pappa en kväll också vilket var himla roligt.
Lärdom: Att det är helt absolut totalt okej att säga nej ibland. Det går inte att göra allting, man mår inte bra då.
Kärlek: Han, han och han. Och alla andra fina. Men mest han, faktiskt
Insikt: Läraryrket är med största sannolikhet inte min framtid. Och att diska för hand är svintråkigt.
Frustration: Att det för vissa människor verkar vara oerhört svårt att förstå självklara saker så som medmänsklighet och humanitet. Ni är inte värda mer än någon annan enbart för att ni är födda på en viss plats, har en viss hårfärg eller röstar på ett visst parti.
Godaste: Apelsiner och keso, pepparkaka med kaffe, mozartkulor och köttbullar med rödbetssallad. Och senap. Och torkade fikon. Och det mesta med kanel.
Beroende: Världens bästa Cover All Mix (♥) och clementiner, fortfarande.
Lyckorus:
Gick min vanliga favoritrunda en helt vanlig tisdagsmorgon, lyssnade på Flora & Frida och kom på mig själv att le stort och halvt dansa fram. Kommer inte ihåg varför, men vet att jag var himla glad över någonting. Det va härligt.

                                              

Emilia Pettersson, 23 år och ursprungligen från de småländska skogarna men är numera Uppsala-bo. Har varit ute och farit lite överallt i världen, men landade under 2018 och pluggar nu till fysioterapeut på heltid. Älskar solrosor, jordnötssmör, utflykter och dricker helt orimliga mängder te. Välkommen till min värld!

RSS 2.0