Listan om tiden.

 
Vad är ditt förhållande till tid?
Tid är värdefullt och jag vill alltid använda den jag har på allra bästa sätt, och därför hatar jag även att vänta.  Enda undantaget är när det är okej är när det handlar om tågavgångar eller liknande, då är jag pessimisten nummer ett och vill vara på stationen tre timmar i förväg bara för att vara säker på att inte missa något. Kommer aldrig glömma känslan när man springer längs perrongen och allt man vill ha i den stunden sakta rullar bort från en.. En gång är en gång för mycket när det gäller sådant, haha.
 
Vilken tid på dygnet gillar du bäst?
Morgonen! Älskar att gå upp tidigt, göra en god frukost och sätta mig i soffan innan alla andra har stigit upp. Nätter kan också vara himla härliga. 
 
När går tiden som snabbast?
När man är stressad eller när man har rast på jobbet. Minutrar går aldrig så snabbt som då. 
 
När går tiden som långsammast?
Under den sista delen av lektionen innan lunch. Eller när man ska spara en lång uppsats för första gången och paniken stiger inombords då datorn helt plötsligt vägrar jobba i normalt tempo.
 
Hur lång tid tar det för dig att sminka dig?
Beror helt på vad som väntar, är det en vardag lägger jag max fem minuter på att kladda med sådant men är det inför en kväll eller middag kanske det tar runt femton. Är så fruktansvärt dålig på att sminka mig rent allmänt att jag mest vill få det överstökat men ibland får man ju åtminstående försöka. Om någon har tips på hur man ska göra för att bli bättre - ut med dem. Mottages tacksamt.
 
Vilken är det bästa veckodagen?
Lördag är givet, innebär ledighet och antingen mys hemma, utflykt någonstans eller ett projekt som ska genomföras. Sen tycker jag även väldigt mycket om söndagar då de innebär trevlig lön om man jobbar och måndagar om man se till vad dagarna brukar innehålla. Tycker inte om onsdagar eller torsdagar.
 
Vilken tidsepok skulle du vilja leva i, bortsett från denna?
Åh hjälp, ehm. Prinsessan i mig vill ju tillbaka till 1800-talet och leva som de gör i Stolthet och fördom med fina klänningar och baler hit och dit, men USA under 50-talet lockar en hel del det med. Tänk att få leva i Grease liksom. Sitta på den restaurangen, vara med när rocken slog igenom, älska Elvis Presley och ha prickiga rosetter i håret. Drömmen ju.
 
Äter du fort eller sakta?
Alldeles för fort. Vi pratar om middag på cirka fyra minuter ibland, effektivt matintag var ordet.
 
Vad gillar du mest att lägga tid på?
Att uppleva nya saker, att resa, laga mat, umgås med vänner och vara med mig själv. 
 
Vad gillar du minst att lägga tid på?
Att färdas i bil någonstans när man inte är på det humöret utan bara vill komma fram, att tvingas nöta in saker i huvudet trots att de inte intresserar mig det minsta, att titta på tv ensam bara för att eller tömma kamerans/mobilens minneskort till hårdisken. Gör det alldeles för sällan, men det finns ju heller inget tråkigare.
 
När brukar du går upp och lägga dig på vardagar?
I precis lagom tid i förhållande till tiden jag stiger upp, så omkring halv tolv.
 
Ditt längsta förhållande?
Nio månader, på dagen exakt till och med! Festligt.
 
Vad är den längsta perioden du varit singel?
Om man inte räknar med de där "tihihi-får-jag-chans-på-dig"-förhållanderna man hade när man var liten har jag varit singel hela livet. Räknar man med det senaste av dem är det officiellt är perioden ungefär 10 år.
 
Vad skulle du gärna haft mer tid till?
Att rita, pyssla, måla, spela, skriva eller vara allmänt kreativ. Tiden är dock inte det största problemet i nuläget utan det handlar mer om brist på plats, material, pengar, vilja och inspiration. Lite idéer finns i bakhuvudet men jag orkar aldrig riktigt ta tag i dem. Synd.
 
Vad gjorde du för tre timmar sedan?
Var på Rusta. Bästa affären.
 
Vad gör du om tre timmar?
Förhoppningsvis sover väldigt sött.
 
Var ser du dig själv om tio år?
Då är jag tjugonio år, så förhoppningsvis i soffan med en bit morotskaka i handen, i ett eget hem någonstans i världen, med någon jag vill spendera resten av livet med jämte mig och ett jobb jag trivs med som sysselsättning. Och så typ trehundra fotoalbum i en byrå i sovrummet som innehåller mängder av bilder från det asgrymma livet jag planerar ha hunnit leva fram tills dess. 

Emilia Pettersson, 23 år och ursprungligen från de småländska skogarna men är numera Uppsala-bo. Har varit ute och farit lite överallt i världen, men landade under 2018 och pluggar nu till fysioterapeut på heltid. Älskar solrosor, jordnötssmör, utflykter och dricker helt orimliga mängder te. Välkommen till min värld!

RSS 2.0