Lördagsmixen och den sista morgonen.

Blandade bilder från en perfekt sista lördag; brunch, vintage-shopping och utomhushäng med livemusik och matmarknad.

Hej och god morgon. Hur är det med er? Här är det bra, tror jag, eller jag vet knappt själv, har så extremt många blandade känslor i kroppen just nu att det är svårt att avgöra vad som är vad. För en halvtimme sedan skrev nämligen pappa till mig att de nu hade landat på Tullamarine, vilket betyder att jag bara har ungefär dubbelt så lång tid kvar innan jag flyttar in med dem, ut ur den här lägenheten och påbörjar ett nytt kapitel under denna resa. I söndags jobbade jag min sista dag ute i Balaclava, igår på caféerna i stan, och utöver det har egentligen hela den senaste veckan framförallt handlat om att säga hejdå till vänner och bekanta, göra vissa saker en sista gång, besöka platser och sakta men säkert vinka Melbourne adjö. Visserligen går inte flyget till Cairns förrän på söndag, men det kommer inte riktigt bli samma sak att uppleva staden med besök från Sverige som att faktiskt leva och ha en vardag här. Kan knappt vänta på att få träffa min familj igen, visa dem allt och sedan ge mig av för att upptäcka ännu mer av detta land, men det känns sorgligt på samma gång. Vet inte om jag är redo att åka härifrån, eller om jag någonsin kommer bli det. Melbourne är ett hemma.

Nu ska jag ta mig samman och trycka ner det sista i resväskan. Därefter dammsuga, slänga in lakanen i tvättmaskinen, skriva ett kort brev till de jag bott med de senaste månaderna och efter det promenera ett par hundra meter bort till nästa lägenhet. Sedan ska jag krama mamma, länge. Säkert gråta lite med. Och därefter är dagen blank. 


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 23 år och ursprungligen från de småländska skogarna men är numera Uppsala-bo. Har varit ute och farit lite överallt i världen, men landade under 2018 och pluggar nu till fysioterapeut på heltid. Älskar solrosor, jordnötssmör, utflykter och dricker helt orimliga mängder te. Välkommen till min värld!

RSS 2.0