Föräldrar, kramar, att vara barn och hejdå Melbs.

 
Och så äntligen kom de, äntligen var de här. Mina föräldrar. I tisdags morse tog jag hissen ner från det som varit mitt hem de senaste månaderna, gick runt lägenhetskomplexet med 16 kilo packning på ryggen och började storgråta i samma sekund som jag såg två skuggor vinka glatt längre bort ner på gatan. Jag trodde inte jag var så känslig, men det var man visst. Sedan följde resten av veckan - hela fem dygn - med regelbundna kramar, restaurangbesök, bruncher, strandhäng, spårvagnsåkning, stadsorientering och från min sida, försök att visa upp Melbourne från sin absolut bästa sida, den som jag kommit att älska de senaste månaderna. Jag har visat upp vart jag har jobbat, droppat anekdot efter anekdot, guidat, visat vägen och njutit av att få chansen att ge en liten inblick av hur mitt liv sett ut de senaste månaderna i verkligheten och inte enbart genom telefonsamtal, och samtidigt försökt säga hejdå inombords. Och det har gått bra. Det har varit så mysiga dagar, och så underbart att få bli ompysslad och omhändertagen. Att få vara ett barn är det bästa som finns ibland.

Nu är det dock dags att stå på egna ben igen och fortsätta vidare. Befinner mig sedan en halvtimma tillbaka på flygplatsen och boardar flyget till Cairns om en timma. Där väntar en dag på egen hand (vars prognos lovar 100% nederbörd från morgon till natt yay) innan Ellen och Eric landar imorgon runt lunch, och därefter blir det fokus på dykning ett bra tag framöver. Kontrasterna i livet alltså. Men först av allt: frukost. Hörs!


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 23 år och ursprungligen från de småländska skogarna men är numera Uppsala-bo. Har varit ute och farit lite överallt i världen, men landade under 2018 och pluggar nu till fysioterapeut på heltid. Älskar solrosor, jordnötssmör, utflykter och dricker helt orimliga mängder te. Välkommen till min värld!

RSS 2.0