Att befinna sig på en dykarbåt mitt i barriärrevet.


Pluspoäng: äta middag på övre däck i solnedgången, att de första dyken gick bra, att båten har allt man behöver, att jag fick se en manta igen och även hälsa på en sköldpadda för första gången.
Minuspoäng: det gungar. Mycket. Ser redan framemot att befinna mig på fast mark igen.

Söndagsdejt, Vegie Bar och laksa.För ungefär två och en halv vecka sedan, med Sofia i Fitzroy. Så knäppt. Det känns som ett helt annat liv att gå ut och äta söndagsmiddagar med kompisar, åka spårvagn 86 genom Collingwood, strosa på marknader och spendera dagarna bredvid kaffemaskinen, trots att jag bara har varit på resande fot i fyra dagar. Konstigt hur fort man ställer om sig. Den kvällen var vi i vilket fall som helst på Vegie Bar, en välkänd helvegetarisk restaurang på Brunswick Street, och hade det fint. En sallad på tofu och nudlar, en uuuuunderbar laksa och en bra vän, och mer än så behövs inte. Rekommenderar starkt!

Nu: läggdags, imorgon: ut på havet, lite senare: Barriärrevet!

Cairns, regnstorm, köttbullar och dykning.Sedan sist: flugit till Cairns, landade mitt i en tropisk regnstorm i ungefär samma typ som denna, var konstant blöt i det första dygnet men hann lyckligtvis få det mesta torrt under natten. Och dagen efter vaknade jag visserligen till översvämmade vägar och 34 grader med 95% luftfuktighet utanför, men också till solsken. Och bara några timmar senare hittade jag dessa gullungar i receptionen på hostelet. Och sedan har det bara gått uppåt. 
 

Efter snabb avlämning av diverse väskor och ryggsäckar gav vi oss ut i stada och jag blev betydligt mer imponerad av hur den såg ut, jämfört med intrycket jag fått dagen innan. Kan bero på att jag nu faktiskt kunde se mer än ett par meter framför mig, och inte heller hade vatten upp till vaderna vid varje steg.Spanade in lagunen och några av gatorna i centrum, men hamnade ganska snabbt på svenska Café Fika som jag av en slump gått förbi tidigare. Stackare som varit uppe sedan klockan tre på morgonen har nog aldrig njutit av en kopp ordentligt filterkaffe med mjölk som då. Inte jag heller, för den delen.Och sedan riktiga köttbullar i sällskap av dels potatismos, brunsås och lingon, men också rödbetssallad och hembakt bröd. Trodde inte jag hade saknat den typen av mat så mycket utan har klarat mig ganska bra utan lakrits och sånt dära, men det var helt stört gott. Mycket nöjd, men trött tjej. Är inte van vid klimatet här uppe när man precis lärt sig hantera kylan och sensommaren/hösten i Melbourne, men sedan helt plötsligt befinner sig i en konstant regnskog. Hur som. Mätta och glada fortsatte vi iallafall till vårt dykarcenter för att få information inför kommande dagar, och idag har jag och Eric klarat av de första 10 timmarna med teori och praktik i poolen. Imorgon blir det samma sak igen, men sedan väntar Barriärrevet och havsliv fram till lördag tillsammans med Ellen och 28 andra. En utmaning, men en väldigt rolig sedan. Planerar att se fler sköldpaddor och koraller än jag kan räkna till och tanken på det gör det värt att få kämpa lite med tekniken här och nu.

Nu: läggdags i vår lilla lägenhet och tidig upphämtning om ett par timmar. Puss!

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0