Sex dagar, en födelsedag, frukostar och Sydney.


Hej på er, och gott nytt år! Hoppas ni fick ett fint avslut på det förra, och en ännu bättre start på det nya, med fyrverkerier, kyssar och skålar. Själv flög jag förra fredagen 800 kilometer norrut, till Sydney, främst för att få uppleva firandet på den platsen som sägs vara en av jordens bästa under just det dygnet. Och det gjorde vi, ordentligt. Och häftigt, det var det verkligen. Vi svettades i solen och picknickade i en park i tolv timmar innan för att garanterat ha en bra utsikt över bron när det väl var dags, och när tolvslaget väl kom var det något av det galnaste jag varit med om i livet. Helt obeskrivligt. Fick grattis-kramar så fort skådespelet var över och konstaterade att min födelsedag aldrig mer kommer få en lika maffig inledning igen.

Utöver att vinka hejdå till 2017 och hej till 2018 har vi även hunnit hänga på Bondi Beach en dag, äta flertalet lyxiga frukostar, njutit av att vara på semester under semestern, gått vandringsleder längs vattnet, spanat på Operahuset, åkt båt i hamnen och ätit rosformad glass. Melbourne kommer alltid komma först, men Sydney får ändå många, många tummar upp.


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0