Nyårsafton, Mary Booth och fyrverkerierna.Att fira nyår i Sydney var en häftig upplevelse. Redan vid sju på morgonen strömmade stora kompisgäng, familjer och par förbi ner mot vattnet för att garantera bra platser inför tolvslaget, och när vi satt och åt frukost på ett ställe bara några minuter från vårt boende strax efter halv tio, tog vågen av människor aldrig slut, inte ens stannade av. 

Vi tog oss ner till Mary Booth Reserve efter tolv, hade tur och blev insläppta, fick band så att vi kunde röra oss fritt ut och in genom grindarna, och kämpade oss därefter fram tjejer som snällt nog varit där ännu tidigare och lyckats ordna platser åt oss också. Där satt vi sedan under följande elva timmar och räknade ner till midnatt, varvade kortspel med picknick, turades om att gå och sträcka på benet, tränga sig fram genom tält och filtar och klunka vattenflaska på vattenflaska för att inte smälta bort i värmen. Kändes som att vara på festival/marknad/dagsfest/camping på samma gång.
 


Bild två, fyra, fem och åtta tackar vi Ellen för!

Även om tiden stundtals gick extremt långsamt var det dock värt all väntan när nedräkningen började ett par minuter innan årsskiftet. Showen som sedan följde var den galnaste jag någonsin upplevt och helt omöjlig att beskriva med ord. Det tog liksom aldrig slut. Här är en video på alltet, men det speglar inte ens en tiondel av hur maffigt det var att faktiskt stå där, precis under bron, och ha det direkt framför sig. Jag kommer troligtvis aldrig spendera en hel dag på att hålla en plats inför en tio minuters uppvisning igen, men jag är otroligt tacksam över att vi gjorde det!


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0