Parma, Pimm's och Straya'day.


Måndag igen, och förra veckan försvann även den i ett svep. Det går så fort, och är så knäppt, att mer än halva vår planerade tid i Melbourne är gjord och att man helt plötsligt måste börja tänka lite längre fram i tiden än bara någon månad. Dagarna flyger förbi, och nu på det senaste i ett virrvarr av bastukvällar i lägenhetsbyggnader, Pimm's och två favorittjejer på en bar mitt i Yarra en lördagkväll, jobb i stan, jobb i Balaclava, en mysmiddag på Hardware Lane i tisdags , 39 grader och fuktig hetta vart man en går, Australia Day, hemlängtan, allt-förutom-hemlängtan, bara ben ena stunden och springa in under tak för att undankomma ösregn sekunden efter. Och så firar jag och David 42 månader idag. Galet. Hinner inte alltid med i svängarna, men försöker njuta av varje stund!

En vanlig tisdag och Bay of Fires.


Idag är det tisdag och jag har spenderat dagen genom att pendla ut till Balaclava i soluppgången för morgonpasset på jobbet, dricka cappucino på mandelmjölk, läsa bok i Botanical Gardens och nu äta vattenmelon framför datorn i en tom lägenhet. Snart kommer Alice och då ska vi gå ner till poolen, och sedan förhoppningsvis ut och äta ikväll. Mycket bra dag. Det hade jag även för ungefär två månader sedan, då jag var i Tasmanien med de där filurerna, och hängde ett par timmar vid Bay of Fires. Är nog en av de vackraste platserna jag någonsin befunnit mig på faktiskt. Helt magiskt. Så tacksam för allt en får uppleva här borta.

Utomhusbio, flytt, Lentils och jobb.Lördag igen, och sedan vi kom hem från campingen för åtta dagar sedan har tiden bara försvunnit förbi. Som vanligt. Dana's öppnade igen efter ledigheten i söndags, så en hel del tid har spenderats där för att återställa ordningen i tårtkylen, men utöver det har vi även genomfört vår allra sista flytt, från Elsternwick in till CBD, inklusive storstädning och väskpackning, ett besök på häftiga Lentils As Anything i Abbortsford, en sväng på Queen Victoria Night Market i onsdags, The Breakfast Club på utomhusbio i Botanical Gardens, några timmar på det andra jobbet, bastukvällar, en picknick i Flagstaff Gardens och ett dygn när temperaturen låg och gosade sig runt 43 plus. Bra vecka! 

Nu: kvällsdopp i poolen och därefter sovdags. 

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0