Whitsundays och Whitehaven.
Fyra timmars bussresa söder om Townsville ligger Airlie Beach, en liten mysig kuststad proppad av lyxiga semesterresorts, barer och palmer, men som framförallt fungerar som utgångspunkt för alla båtar som regelbundet går ut till Whitsundays-öarna. Då vi förstått att några dygns segling ute på havet i det området är en väldigt svårslagen del av en östkust-resa ville vi självklart inte missa detta, utan bokade in oss på New Horizon och gick ner till marinan för ombordsstigning i måndags.Och sedan följde 48 timmar av höga vågor, solnedgångar, soluppgångar, middagar på däcket, saltvatten överallt, kortspel, våtdräkter och bakåtvolter från båten, nya vänner, resetips, stenhårda sängar i trånga hytter, magiska vyer, snorkling, vattenmelon, sommarkvällar och tidiga morgonar.

 
En förmiddag fick vi spendera på Whithaven Beach, och det var precis lika fint och vackert i verkligheten som på bild, om inte vackrare. Trots moln på himlen och rejäl blåst. Aldrig sett så vit sand tidigare tror jag.

 
Och utsikten över bukten går knappt att beskriva med ord.
 


Tack vädergudarna för att det slutade regna under precis de tre dagarna vi skulle ut, tack till True Blue Sailing för världens goaste besättning och tack alla som var med för att vi blev ett så himla mysigt gäng. Och tack Ellen för alla bilderna! Ett favoritminne ♥.


Kommentarer
Skrivet av: Rebecca Adnell

Ser ju helt underbart ut!

2018-04-13 @ 23:11:57
URL: http://rebeccaadnell.se/
Skrivet av: Josefin Nilsson

Men wow vad fint! Längtar verkligen tills när jag ska dit längre fram i år :)

Svar: När ska du åka och vart ska du? Det är ett magiskt land!
Emilia

2018-04-14 @ 10:21:55
URL: http://josefinnnilsson.blogg.se/
Skrivet av: Angelica Wåhlin

Herregud, så vackert!

2018-04-14 @ 19:47:54
URL: http://angelicawahlin.se/
Skrivet av: Josefin Nilsson

sv: Jag kommer att åka i Augusti i lite mer än tre veckor längs med östkusten, från Sidney upp till Caines där vi på vägen ska till bland annat Fraser Islands och ut på båttur i Whitesundays :) Ser verkligen fram emot det, precis som du skriver så verkar det helt magisk i Australien!

2018-04-15 @ 07:58:25
URL: http://josefinnnilsson.blogg.se/

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 23 år och ursprungligen från de småländska skogarna men är numera Uppsala-bo. Har varit ute och farit lite överallt i världen, men landade under 2018 och pluggar nu till fysioterapeut på heltid. Älskar solrosor, jordnötssmör, utflykter och dricker helt orimliga mängder te. Välkommen till min värld!

RSS 2.0