Två dygn på Magnetic Island.Förra torsdagen, alltså för ungefär en vecka sedan, tog vi färjan tjugo minuter över havet från Townsville till Magnetic Island, en liten paradis-ö precis utanför kusten, för att spendera kommande två dygn där. Vad vi hittade på under de 48 timmarna följer nedan.


 
1. Ignorerade den gråa himlen och hyrde världens gulligaste lilla bil. Inveg den direkt genom att föreviga oss själva med denna goding på bild i en ödslig kurva. 2. Körde fram och tillbaka med ovanstående på öns enda körvänliga väg, vilken bestod av en sammanlagd sträcka på tolv kilometer, samt sjöng med i det för stunden enda accepterade soundtracket.3. Parkerade bilen och gav oss in bland träden för att gå upp till kvarlämningarna av de gamla militärbaserna som var aktiva på ön under andra världskriget. Såg massor av betong, graffiti och en väldigt fin utsikt över havet på köpet.4. Njöt av ovanstående i solen ett tag. 5. Gick förbi den här sömniga sötnosen på vägen ner och jag blev lyrisk över att ännu en gång få se de där djuren i det vilda. Sveriges skogar i all ära, men att ha koalor klättrande i träden ovanför sig är ganska svårslaget.6. Körde till öns norra del en kväll för att byta ut soppa i vår lägenhet till att äta $15-parma och prata både högt och lågt med solnedgången som sällskap. Megamysigt.7. Gick längs lummiga grusvägar.8. Och klunkade vattenflaska efter vattenflaska.9. Kom slutligen fram till folktomma bukter och stränder med turkost vatten och tokvarm sand. Florence Bay var absolut finast, om någon funderar på att enbart besöka en.10. Hängde även en eftermiddag på Horseshoe Bay, vilken var himla fin den också. Badade lajte.11. Och hade palmer ovanför huvudet. Älskar palmer.

 
12. Såg ännu mer vacker natur.

 
13. Och tog obligatoriska turistbilder. Tack Ellen för foto!


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0