Christchurch, kortspel och kiwibussen.

Christchurch i förrgår med Ellen, Carloz och Eric: botaniska trädgården, stadsvandring och kortspel.

Hej vänner! Long time no see, och massor har hänt sedan sist. Befinner mig för nuvarande nämligen i Nya Zeeland och har gjort det sedan i lördagseftermiddag. Då landade vi i ett iskallt Queenstown, tog efterlängtade duschar efter 16 timmar på en flygplats, köpte mössor och fleecejackor i ren panik, sov en natt på ett hostel och hoppade dagen efter på den gröna Kiwi-bussen som vi nu ska resa runt i landet med under kommande tre veckor. Har hittills mest åkt, åkt och åkt hela dagarna, men ändå även hunnit med att besöka Lake Tekapo, Christchurch och Nelson. Och än så länge har alla mina förväntningar överträffats rejält. Är helt ställd över hur vackert och häftigt detta landet är. Naturen vi färdas genom är magisk, med allt från slingriga vägar genom djupa dalar med berg och skog åt alla håll, till öppna ytor med miljontals får och vindruvsfält, klarblåa sjöar, snötäckta toppar, storstäder med den vanliga stadstrafiken och små byar där man kört igenom stadskärnan på en halv minuter. Har sett så många utsikter och vyer jag försökt fånga på bild, men insett att det inte ens är idé att försöka eftersom fotot aldrig kan spegla verkligheten. Man måste åka hit. Och jag är så glad över att vi gjorde det. Ser mer än framemot att få upptäcka alla platser som väntar på vägen här ♥. 
 
Nu ska jag packa ihop min väska och göra mig redo för dagen. Vi blir upphämtade om en timma och sedan väntar ett par hundra mil och färja över till Nordön och Wellington!


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0