Chapel Street, acaibowls och tisdag.


Hej på er! Tisdag idag och den har levererat på topp. Traskade i vanlig ordning iväg till jobbet strax efter halv sju imorse och hade en glödande morgonsol i ögonen precis hela vägen. Älskar att börja så pass tidigt att världen omkring en fortfarande inte har vaknat ordentligt och tillåter en vandra runt i sin egen lilla bubbla, men fortfarande är ljus och trygg. Körde sedan ett fem-timmarspass på caféet inklusive ett antal glas chai tillsammans med en härlig kollega vid kaffemaskinen, och fortsatte sedan ut i det fina vädret när jag blev avbytt klockan tolv. Tog mig en halvtimme bort till Prahran och Chapel Street, la ner jackan i väskan mötte upp Emelie och köpte acaibowls på Green Cup eftersom jag suktat efter detta i snart en vecka, som vi satt och babblade över ett bra tag. Himla mysigt och roligt att lära känna en ny person när man inte vet något om varandra sedan tidigare. Sörjde även faktumet att jag inte tagit mig bort till de områderna tidigare, då den gatan numera är min nya favoritplats på jorden. Beskrev det för Ellen hemma i Sverige alldeles precis - berättade om vintagebutikerna, brunchrestaurangerna, de små unika butikerna och graffitin överallt, och fick svaret att det verkade vara ett standard Emilia-habitat. Hon har rätt. Ska därav dit imorgon igen och utforska allt jag inte hann se idag. Längtar redan.

Veckan som passerat och allt som tillhört den.

 
Hej på er! Plötsligt är det söndag och de senaste dagarna har flugit förbi så fort. Otroligt fort. Kan inte förstå att vi redan har bott här ute i St. Kilda i en hel vecka, och att det dessutom varit en väldigt bra första sådan. Efter flytten i måndags fick vi två helt magiska dygn ala' semesterkänsla och 100% livsnjutarliv med eftermiddagar på stranden, SPF 30-doft i rummet och sandkorn i sängen efter flera timmar i solen. Det underbara övergick sedan över en natt till mindre underbara 13 gradig kyla och ett iskallt rum, men det har gått det också. Både jag och Ellen har jobbat en hel del, jag även ett par pass på ett annat café inne i stan som tillhör samma kedja som tidigare nämda arbetar på, och sedan har vi spenderat övrig tid på att utforska omgivningarna, hänga med andra vilsna svenskar, pussla in fem personers matlådor och varor i södra jordklotets minsta kylskåp samt tömma diskmaskin gång på gång eftersom den blir full lika fort igen. Och kolla på solnedgången från balkongen, såklart ↑. Och pingvinerna som bor nere vid piren. Och promenera hem från caféet längs Carlisle Street med en kaffe i handen strax efter lunchtid. Att inte längre ha hela centrala Melbourne utanför dörren kändes lite tråkigt i början, men nu skulle jag helst stanna här så länge som det bara går. 

Nu är det läggdags och imorgon är det grötfrukost, kaffeservering och en oplanerad eftermiddag som väntar, helt enkelt det som visst har blivit vardagen här. Natti!

Min Bucketlist för Australien.

I och med att både jag och Ellen fick för oss att boka biljetter och åka 1400 mil söderut utan att egentligen riktigt veta vad det var som drog oss dit, har jag inte heller full koll på vad landet har att erbjuda oss under våra månader. Att klappa koalor, se kängurus, snorka i Stora Barriärrevet och fira nyår i Sydney har stått på min livs att-göra-lista sedan flera år tillbaka, men i övrigt håller jag sakta med säkert på att lista ut vad det är vi inte bör missa att uppleva. Pratar med andra på resande fot, läser bloggar, tittar på videos och har både ögon och öron öppna. Vet ni därmed om en paradisstrand, ett intressant museum, en grym restaurang eller en aktivitet som jag inte skrivit upp får ni hemskt gärna kommentera om det. Oavsett vart i landet det ligger, i och med att vi ska resa runt nästa år. Det är en Bucketlist-In-Process, och jag kommer fylla på och bocka av efter hand. Såhär ser den dock ut hittills.Sevärdheter, event och annat kulturellt:

➞ Se fyrverkerierna över Sydney Harbour Bridge och Sydney Opera House på nyårsafton (1/1-2018)
Åka upp i Eureka Tower i Melbourne  (7/10-2017)
Fotografera vid Brighton Beach Bathing Boxes (14/11-2017)
Gå på utomhusbio (27/12-2017)
Fira jul på stranden (25/12-2017)
➞ Se "Southern Aurora-lights"
Besöka Cape Tribulation och Daintree Rainforest (2-3/4-18)
Se krokodiler i det vilda (3/4-18)


Platser att besöka:
Tasmanien, med Flavia
     Wineglass Bay
     • Cradle Mountain
     • Mount Amos
     • Hobart 
Sydney
     • Operahuset
     • Bondi Beach
     • Gå över Harbour Bridge
Cairns
     Bada i Lagunen (1/4-2018)
     Ta dykarcertifikat (30/3-2018)
     Åka till regnskogen (2/4-2018)
➞ Brisbane
➞ Byron Bay
➞ Nitmiluk National Park eller Kakadu National Park i norra Australien
Segla bland Whitsunday Islands (9/4-18)
    • Whitehaven Beach (10/4-18)
Magnetic Island (5/4-18) 
    Hyra en barbiebil och åka runt i
➞ Fraser Island
➞ Kangoroo Island
Alice Springs (11/5-18)
    Se Uluru i verkligheten
    Sova under stjärnorna
➞ Adelaide och Barossadalen
➞ Surfers Paradise

Mat, dryck och andra kulinära ting:
➞ Ha en BBQ på stranden
Äta Fish n' Chips
Smaka Vegemite (5/10-2017)
➞ Besöka en vingård och prova alla möjliga sorter
Äta peanutbutter-jelly-toast till frukost (6/10-2017)
Äta acaibowls på stranden
➞ Hänga på en rooftop-bar
➞ Smaka känguru, krokodil eller något annat konstigt kött
Bruncha i Melbourne
Köpa en Golden Gaytime-glass
Prova på Sausage Sizzle (9/5-18)
Äta parma (23/1-2018)
Testa TimTams! (31/12-2017)


Upplevelser och saker att göra:
Få ett jobb (9/10-2017)
Se The Penguin Parade på Phillip Island
Bo på mängder av roliga hostels
Möta en känguru
Möta och kanske klappa en koala (6/3-2018)
Snorkla i Stora Barriärrevet (29/3-2018)
Dyka i Stora Barriärrevet (29/3-2018)
Testa Stand Up Paddle (11/4-2018)
Gå längs stranden i soluppgången
Hyra en bil och köra, eller åka med någon annan, längs Great Ocean Road (6/3-2018)
➞ Ge surfing ett till försök
Se pingvinerna på St. Kilda Beach (16/10-2017)
Se solnedgången över havet från balkongen (17/10-2017)
➞ Lära mig använda alla slangord utan ansträngning
Se en, eller helst jättemånga, vilda kängurur
Hoppa bungyjump
➞ Hyra en campervan och köra omkring med ett par dagar
Fira Australia Day den 26 januari
➞ Glampa en natt
Campa, hika, bada och laga mat ute i naturen (11/1-2018)

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0