Vad jag ser framemot i vår och sommar.

För fyra dagar sedan var det första maj, och i och med det tycker jag att vi tar ett gemensamt beslut att vintern härmed officiellt är över för säsongen. Vill inte ha några fler dumheter i form av kalla vindar, hagel och frost på gräset utanför, utan välkomnar från och med nu enbart vår och försommar. Bort med mössor på huvudet och minusgrader när man cyklar till jobbet om morgonarna, och fortsätt istället leverera samma blå himmel, knoppande träd och rosa solnedgångar som vi haft de senaste dagarna. Och tvåsiffriga plusgrader och doft av nyklippt gräs. Och därefter, riktig svensk sommar. Var så lycklig över att i tisdags efter jobbet när jag suttit ute och eftermiddagsfikat med pappa, kände mig tvungen att gå in för att det nästan blev lite väl varmt i vårt hörn på framsidan. Som jag har längtat efter den känslan! Andra saker som jag också ser framemot kommande månader är:
 
✲ Att gå på semester! Har aldrig tidigare arbetat på det sättet jag gjort i vinter, och därmed aldrig heller gått på riktig semester i hela mitt liv! Faktiskt väldigt pepp på detta! Hejdå sommarjobbarlivet.

 Dagen då vi inviger vår altan för året - skrubbar golvet, hänger upp nya gardiner, ställer iordning bord och stolar och äter den första middagen där ute. Under de kalla månaderna är rummet inte mycket för världen, men från och med att man kan sitta en helkväll där ute med filtar och värmelampor utan att huttra alltför mycket, är det definitivt husets bästa plats.
 
 När träden blommat ut hela vägen och det är grönt grönt grönt överallt.

 Att vattenmelon-säsongen drar igång igen. Årets bästa tid är när utbudet ökar och priserna sjunker till löjligt låga sådana. Åt mina första bitar i lunchrummet häromdagen och även om det nog var en av de mest bleka och smaklösa meloner jag ätit, var det väldigt mycket sommarkänslor i det hela.
 
 Att kunna ta med kaffe och matlådan ut på gräset under rasten de dagar man befinner sig på jobbet.

 Att strosa omkring på Portugals gator med en av mina bästa vänner, köpa Pasteis de Nata, ta tåget till Sintra, titta på världsberömda kakelplattor och gamla borgar med kartan i högsta hugg. Gå på marknader, sitta på uteserveringar och utforska staden tillsammans. Räknar ner dagarna inombords trots att jag vet att jag bygger upp orimliga förväntningar genom att göra så. Kan bara inte låta bli.

 Att kunna gå barbent igen och svassa omkring i min nya röda plisserade kjol. Och använda jeansjacka. Och hatt. Och tunna koftor. Och klänningar. Och öppna skor. Vårkläder liksom!

 Kvällsdopp och picknickar i solnedgången.

 Att resa upp till norra Sverige och försöka bestiga Kebnekaise med David i Juli. Är väldigt lite
 nervös över resan dit då schemat för att hinna med samtliga flyg, bussar och båtar är lite väl tajt, men vi tänker att det alltid löser sig på något vänster ändå. Det ska oavsett vilket bli sjukt roligt att få se Norrland då jag aldrig tidigare varit längre norrut än Åre, utmana mig själv, spendera tid med min favorit och förhoppningsvis se en fin utsikt eller två!

 Åka- och leva husbilslivet med familjen under några utvalda dagar, inte för många. Hur mycket jag än älskar tanken på att vara en husbilsnörd så vet jag om att min själ inte uppskattar att leva på åtta kvadratmeter tillsammans med ett antal andra vuxna under alltför lång tid. Lite lagom dos får det vara!

 Doften av att någon grillar. Älskart.

 Vakna av att solen skiner in genom fönstret och sedan äta frukost utomhus.


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0