Recept: Matig sallad med havre, vattenmelon, fetaost och avocado.Hej vänner! Idag är det fredag, och över två dygn blev det visst högsommar i staden där en råkar bo. Vi pratar tjugoåtta grader i skuggan, tryckande hetta, konstanta svettningar och känslan av att behöva ta en dusch enbart för att kyla ner sig. Helt magiskt. Var barbent när jag gick och handlade efter jobbet, och hade öppna skor på fötterna. Och så grilldoft i hela kvarteret, så klart, även hos oss. Allt annat vore ytterst ologiskt. Jag marinerade kyckling, pappa wokade grönsaker, och sedan knåpade jag ihop skapelsen ovan som pricken över i't. Ingen var överdrivet sugen på vanlig klyftpotatis som tillbehör, så jag funderade en stund, gjorde en inköpslista, skippade den väl framför grönsaksdisken och körde helt spontant på känsla istället. Mycket bra beslut, ty det blev bättre än jag vågat hoppas på. Fick alla tummar upp av familjen och rekommenderar därmed alla varmt att testa. Vattenmelon och fetaost äro trots allt livets kombination.För fyra personer
Börja med att koka upp 4 portioner valfritt gryn i god tid så att det hinner svalna en aning innan det ska ner i samma skål som övriga ingredienser. Vi hade mathavre, men matvete, bulgur, pärlcouscous eller quinoa bör fungera minst lika bra det också. Ta det en gillar. Tärna sedan en halv gurka, två avocados och en halv liten vattenmalon. Dela ett lagom stort gäng körsbärstomater, 10-20 stycken, en rödlök och en deciliter soltorkade tomater. Blanda samman allting med 1 liten påse salladsmix, några extra nävar ruccola och mathavren. Smula över ett helt paket fetaost och blanda därefter försiktigt så det inte blir för geggigt. Salta och peppriga. Avsluta sedan med en egengjord god dresssing, eller var smidig och kör på färdig italiensk utblandad med lite extra vitvinsvinäger i. Den blir svårslagen. Lite balsamico borde inte göra saken sämre det heller.

 
Servera med valfria tillbehör! Här blev det grillade grönsaker, överbliven tzatziki och kycklingfiléer. Om inte - ät den bara som den är. Kanske med lite extra fetaost, eller rostade kikärtor i, för att bli riktigt mätt. Personligen känner jag att det kommer återkomma som vinnande koncept i min matlåda många, många gånger i sommar. Smaklig spis!


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0