Ledig lördag med barbent, marknad och Madeleine.


I lördags var jag ledig men trots det ringde klockan strax efter sju på morgonen. Tvingade efter ett par snoozningar upp både mig själv och pojkvän, åt frukost på altanen, snörade på skorna och cyklade ner till stationen för att hoppa på en buss 08:23. Tre podcast-avsnitt senare var jag framme i ett blåsigt, men soligt, grönt och blomstrande Jönköping. Blir lika förvånad varje år över att det går så himla fort för alla knoppar att bli till gröna löv och blommor när de väl har kommit igång. Älskar att det blir lite färg i världen igen.I och med att mitt sällskap inte skulle anlända förrän något senare och affärerna knappt hade öppnat vid den tiden styrde jag stegen mot andra delen av stan istället. Upptäckte att det fanns en viss ström i hur människorna omrking gick, följde därför efter denna och hamnade någon minut senare på ett marknadstorg. Fick sådana sommarkänslor av att strosa omkring där bland alla loppisar, lotterier och hantverkare, lyssna på dansbandsmusik från en av husvagnarna och känna doften av nyspunnet sockervadd.
 

Spenderade ett tag på att klämma på fina marmeladburkar, provsmaka saft och överväga att köpa en liter inte-det-minsta-svenska-men-väldigt-lockande jordgubbar. Skippade det i slutändan, och köpte mig en munk istället. Gillar det inte alls egentligen, men efter klagomål från vissa närstående försöker jag lära mig det och upptäckte glatt att choklad- och kokos-varianten var megagod. Heja heja.Efter fikapaus och bokläsning på en bänk började jag ta mig tillbaka mot centrum men hamnade i ett drömmigt blomsterhav på vägen. Fastnade ett bra tag och ville ha prick allt.
Mest frestad var jag dock på att köpa ett citronträd, ett olivträd och ett orimligt stort gäng solrosor, men fick ta mig samman, vara realistisk och låta någon annan ta med samtliga hem istället. Blev nog bäst så. Kan ju knappt hålla en plastblomma vid liv liksom. Och det är lite synd, eftersom växter ju gör allting tusen gånger mysigare.Strax efter halv ett dök den här pinglan upp! Kramkalas!Vi satte oss på en mysig bakgård och beställde in varsin tacos-liknande rätt till lunch. Det var himla gott, men framförallt magiskt eftersom man kunde äta utomhus, utan jacka på, och för att sällskapet var av det bättre slaget. Vår vänskap är inte gjord för att vara på distans, även om vi är mer än vana vid det. Saknar de där två veckorna förra året när vi var sambos i hennes rum i Kew, då levde vi ♥.

 
Efter matintaget gjorde vi stan. Tittade på såpbubblor, gick längs vattnet, köpte sommarklänningar och avbröt varandras meningar ungefär hela tiden.Och jag visade glatt upp bleka ben i mina bästa försommarkläder - nya sneakers och knälång kjol. Favoriterna. Vill se ut så jämt och längtar efter att återigen kunna göra det på Lissabons gator om två (!) veckor.Ett antal timmar senare hade vi även hunnit med en glass, en sväng till A6 och en väldigt tajt fickparkering som uppladdning inför kvällens middag. Tanken var väl egentligen att återvända hem för denne, men vi kände oss lyxiga och bokade bord på en restaurang med världens godaste asiatiska buffé istället. Obegränsad tillgång till jordnötssås och wokade grönsaker äro det bästa.
 Därefter kom inte helt förvånande matkoman, och i och med den - glädjeskutt, spontandanser och High School Musical-referenser. Det är helt omöjligt att inte må bra i den flickans närhet. Sedan blev vi lite halvstelt dokumenterade av två icke-svensktalande turister som nog undrade vad vi hade så fruktansvärt roligt över, och sjöng Disney-klassiker hela vägen till Värnamo. Guld-dag.


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0