Brittisk sommarvärme, svensk kyla och kontraster.

Blandat från i maj förra året.

Hej på er. Det är torsdag den 11 maj och för prick ett år sedan satt jag utomhus i Molesey-trädgården, barbent i sommarklänning, och skrev mina blogginlägg vid den här tiden. Värmen hade verkligen slagit sig till ro i London, så varenda ledig stund spenderades utomhus. Allting var somrigt - jag och Amanda möttes upp i Clapham Common mitt i veckan och hade lunch-picknick i solen mellan alla skolskjutsningar, på helgerna strosade vi omkring i Camden, Kew Gardens och längs kanalen och köpte lemonad, Madde och jag hängde i Regent's Park och solade en hel dag innan vi avslutade den söndagen med konsert, temperaturen visade 25°C, barnen hade vattenkrig på eftermiddagarna och vi köpte glass från glassbilen efter skolan varje fredag som självklart hann smälta långt innan den lilla hade hunnit äta upp den. Kändes som sommarlov fastän allting fortfarande rullade på som vanligt, på ett bra sätt.

Idag däremot, sitter jag i soffan med raggsockar, filt och varm choklad i handen och laddar upp inför kvällen. Det snöar utanför och temperaturen stod på -2°C när vi vaknade imorse. Och det blåser, svinkallt. Ser inte alls framemot att behöva gå ut om en kvart utan tycker att våren kan skärpa sig lite och ta tag i sig själv. Det ska jag göra nu, och sedan trampa bort för veckans sista stängning. Hörs!


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år från Värnamo, Småland. Har en enorm förkärlek till fint porslin i stora högar, jordnötssmör i enorma mängder, långa promenader i skogen och att somna till ösregn utanför.

RSS 2.0