Veckans lista en tisdagsförmiddag.

 
Veckans läsning: Efter någon månads uppehåll i bokplöjandet på grund av bristande läslust och tid är jag nu tillbaka på det igen, vilket är himla härligt. Var på biblioteket i fredags och det resulterade i att jag numera har en hög på 42 centimeter böcker att ta mig igenom liggandes på sängbordet! För tillfället varvas en gammal Denise Rudberg-favorit med En Herrgårdssägen av Semla Lagerlöf. Kan flika in att den sistnämda kom med enbart för att jag föll stenhårt för omslaget, men än så länge är innehållet helt okej det också. Och det känns bra att kunna säga att man åtminstonde har läst någonting av en sådan person som man kanske borde ha läst någonting av.

Veckans planer: Om drygt en timme ska jag cykla till jobbet för veckans andra runda där, och så kommer jag även spendera onsdagen och fredagen. Torsdag är jag ledig men har en del att göra, exempelvis packa inför helgen då Stockholm med David väntar. Ska även hinna träna ett favoritpass med Emelie imorgonkväll, förhoppningsvis dricka ett par koppar te med Ellen, kanske testa en ny hamburgare med Frida och sova minst sju timmar varje natt.

Veckans borde: Boka en klipptid. 

Veckans middag: Lagade en indisk-inspirerad gryta med garam masala, kikärtor, spenat, kokosmjölk och halloumi igårkväll, och det blir nog ungefär det enda jag kommer ha gjort i köket denna vecka. Var smidig och använde en färdig kryddblandning vilket blev helt okej, men lite väl starkt och troligtvis möjlig att få bättre. Älskar dock de smakerna så nästa gång blir det från grunden istället, men då vid en annan tidpunkt när energinnivån är mer lämplig för expriment än vad den var då! Veckans glädjepiller: Lönedag, hotellnätter, hotellfrukostar, dejt-lördag i Gamla Stan, diverse kollegor, kokosdryck på gröten och att himlen är blå mer än vanligt. Och så sätter jag fem armhävningar på tå, så är halvvägs att bocka av ett nyårsmål tjuhu.

Veckans frustration: Antagningen till universitet har öppnat och jag vet inte vart jag ska ta vägen. En del av mig vill söka och börja leva studentlivet i höst, men den senaste tiden har andra idéer börjat ta mer och mer plats i huvudet. Vi får se. Är inte heller jätteglad i att mitt rum verkar vara en ständigt bombnedslag nu för tiden, all min normala ordningssamhet är uppenbarligen som bortblåst.

Veckans längtan: Att våren ska komma hit ordentligt och stanna för evigt. Blir helt lycklig av att det är ljust ute på morgonen, att blommorna börjar poppa upp här och att känna solen värma ansiktet när jag cyklar hem på eftermiddagarna. 

Veckans soundtrack: Högst upp på spelade i min telefon ligger Småstadsprat och Galway Girl. Har inte varit hipp nog att leta upp några nya godingar de senaste, utan låter radion gå som den går. Förutom trehundra reklaminslag gör det mig ingenting alls.

Veckans vinnande koncept: Har återupptäckt det underbara i att göra smoothies. Inne på fjärde dagen i rad nu och spår att det lär fortsatta likadant ett bra tag till. Mina favoritblandning är med frusen banan, frysta hallon, honung, mjölk och lite vaniljkvarg eller yoghurt. En klick jordnötssmör gör inte heller saken sämre om en gillar sådant. Om nom nom. 

Listan är lånad från Flora, men med vissa modifieringar av mig.


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0