Bra saker från den senaste veckan.

1. Häromdagen kände jag att jag var i stort behov av en morot* i livet, och tog därför tag i det genom att boka hotellnätter och tågresa i samt till vår kära huvudstad om några veckor. Åker upp med David en fredag efter jobbet och tänker inte lämna hans sida på de första 48 timmarna, men sedan pussar jag honom hejdå och möter upp två vänner jag träffade på Bali det sista dygnet istället. Mini-semester. Är orimligt peppad på att äta mängder av god mat, testa restauranger, gå på museum och hålla hand. 
*världens bästa grönsak, men också någonting en har att se framemot.

2. Att jag börjar varje morgon med kombinationen banan, kardemumma, kanel, jordnötssmör och russin. Som tillbehör till gröt. Med stekt ägg och om jag har tid, ännu mera välstekt gul lök på sidan. Lycka i frukostform, trots att orimligt få personer i min närhet ännu förstår detta.
 
3. Att jag imorgon klockan fyra kan stämpla ut och veta att jag då har fajtat mig igenom nio tuffa arbetsdagar i sträck, igen. Heja mig. Ännu bättre är dock faktumet att helgen är ledig och jag ska spendera den med två favoritpersoner - pojkvännen och Madeleine. Den sistnämde har jag inte träffat sedan i januari så planen är att krama halvt ihjäl henne när jag svänger upp på gården under lördag förmiddag. Saknar henne så det gör ont inombords och kan inte vänta på att få sova skavfötters me'na igen.
4. Fick hjälpa en äldre kvinna att veckohandla i måndags. Hennes tacksamhet efteråt gjorde mig så himla varm i kroppen och jag önskar verkligen att man hade möjligheten att kunna göra sådant oftare. 

5. Nu ikväll när jag var på kompisdejt med en ny bekantskap jag bara träffat snabbt när vi har tränat förut, Emelie. Det var hur trevligt och mysigt som helst, och helt klart någonting värt att göra igen. Att dricka chailatte, prata om hur tomt det är att känns att komma hem efter en längre utlandsresa, psykisk och fysisk hälsa samt ohälsa och lära känna en ny person från grunden var ett väldigt bra sätt att spendera en regnig torsdagkväll i mars på. Extra plus för att göra det med en himla go tjej.

6. Det är ljust vid kvart i sju på morgonen. Yas. Det finns alltså hopp i år också.


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0