29 saker som sätter guldkant på vardagen.1. Att lägga lite extra energi på att packa ner både majonäs och fryst dill i lunchpåsen för att kunna njuta av en riktigt lyxig äggröra-macka under frukosten på jobbet en måndagmorgon, istället för ett tråkigt knäckebröd med torr ost.
2. Att sätta klockan tio minuter tidigare än nödvändigt för att ha tid att göra iordning en kopp varmt citronvatten och dricka medan man kollar nyheterna om vad som hänt under natten, utan någon som helst stress.
3. Att duscha lite varmare än vad man borde, lite längre än vad som är nödvändigt, bara för att det är så löjligt skönt att halvt om halvt skålla sig själv.
4. Stora rejäla klickar med jordnötssmör på morgongröten. Inget snålande.
5. Att avsluta en kväll med att få ett samtal från en vän i Schweiz, förklara att man bara har möjlighet att prata i ungefär tio minuter men slutar upp med att lägga på först en halvtimme senare. För att man helt enkelt inte kunde säga hejdå tidigare. För att man hade alldeles för mycket att prata om, trots att man bor 1489 kilometer ifrån varandra.
6. Att få hjälpa en äldre herre med vilket tvättmedel hans fru där hemma ville ha baserat på vilken färg blomman på burken brukade ha, eller äldre damer med vilken hårfärg som skulle kunna täcka de gråa nyanserna bäst.
7. Extra vitlök. Extra chili. Extra ingefära. I allt.
8. Att lägga tio minuter några kvällar per vecka på att kleta in honung, sirap och kaffesump i ansiktet och låta det göra underverk med huden. Cup O' Coffee är bäst. Lush är bäst.
9. Att beställa hem diverse saker jag vill ha men inte behöver, och skylla på vårens frånvaro. Är den inte utomhus får man se till att ha den inomhus. Därav har jag den senaste tiden fyllt garderoben med blommor till bristningsgränsen - i form av maxade klänningar, broderade fjärilsblusar och strumpor.
10. Skicka långa långa videos via snapchat utan något direkt innehåll och få lika långa tillbaka.
11. Att göra halloumisallad med tomat, rödlök, bladspenat och mango, och toppa med mango chutney för att det salta och söta passar så magiskt bra tillsammans. Plus viktigt att steka halloumin så hårt att det knaprar ordentligt när man tuggar.
12. Lyssna på Daryl Hall & John Oates! Direktlänk här.
13. När David kommer förbi en helt vanlig torsdag efter jobbet bara för att dricka te med mig. Våra arbetstider går tvärtemot varandra så vi gör vad vi kan.
14. Mjukiskläder under prick all tid möjligheten finns. Minns därav knappt senaste gången som jag hade jeans på mig.
15. Att vira halsduken så tätt tätt tätt det bara går och dra ner mössan så långt att man nästan inte ser vägen framför sig när man cyklar, bara för att optimera chansen slippa frysa det minsta innan man har nått jobbet. Hur man uppfattas utifrån är en annan fråga.
16. Att titta ner på min högerfot, se min tatuering och bara le för att den blev bättre än jag hade kunde ana.
17. Att dricka kaffe och spela yatzy med mamma!
18. Att städa upp i köket tills att resten av familjen kommit hem just för att man vet hur glada de blir av det.
19. Att köra Stepup med en ny kompis varje onsdag klockan halv sju. Favoritpasset just nu!
20. Lyxa till det med skummad mjölk i chaite't och få en hemmagjord chailatte istället, ja tack ja tack.
21. Alltid välja mönstrade strumpor framför svarta för att det helt enkelt är så sjukt mycket roligare att titta ner på. Har en hel samling med randiga, prickiga, med klyschiga citat, bananer och hjärtan på. 
22. Att alltid se till att ha färsk mango i kylskåpet trots att en ynka frukt kostar lika mycket som ett kilo äpplen.
23. Gå och lägga sig och släcka lampan innan klockan slagit halv elva.
24. Att få fotmassage av min lillebror efter en dag med många, många steg över betonggolv. Alltså varje dag.
25. Att ha ett mobilskal vars mönster består av glittrande enhörningar med regnbågsfärgat hår. Kommer sörja från djupet av mitt hjärta den dagen det ger upp och går sönder.
26. Kolsyrat vatten.
27. Att använda duschskummet och hudkrämen från Rituals som Sara gav mig i födelsedagspresent. Man luktar som en dröm efteråt.
28. Att ha lediga dagar mitt i veckan när man är själv i huset, kan springa runt i pyjamas och sjunga så högt man bara vill.
29. Sova med flätor och vakna med livets hårsvall och spara de tio värdefulla minutrarna på morgonen.


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0