Den första sommarlovsdagen med glass, bästa vänner och en rödbränd rygg.


Har haft en så himla fin söndag idag. Vaknade bredvid David, åt frukost med honom på altanen, tog tag i saker jag skjutit upp alldeles för länge direkt efteråt, firade med att gå min favoritrunda med en ny P3 Dokumentär i öronen samt inveg min absolut blommigaste sommarklänning - allt innan en sedan blev upphämtad av hon där ovanför. Tänk att man fortfarande håller ihop som ett klyschigt Disney-team och är bästa vänner, 18 år senare. Av alla personer jag har i mitt liv är hon nog tveklöst den som känner mig absolut, absolut bäst.Sommar-Sverige levererade på topp med både sol och värme, så vi trotsade eventuella förkylningar och trötthet, och åkte ner till en sjö i stan för lunch-picknick och mys. Viktigt att passa på ty man aldrig vet om man får liknande  soldagar igen de närmsta veckorna/månaderna/åren.


Himlen var jätteblå och molnen jättefluffiga och sällskapet jättebra och livet ännu bättre.Jag varvade att sträckläsa kapitel efter kapitel i boken ovanför (så bra!), halvsussa i solen och doppa fötterna i vattnet, med att köpa glass borta på campingen och skaffa en rejält härligt röd nyans över hela ryggen som resultat av för många solstrålar och alldeles för lite UV-skydd på kroppen. Upptäckte dock inte detta förrän i spegeln ett par timmar senare. Blir mysigt att försöka somna med den svedan ikväll.
 
 
Framåt eftermiddagen kom även Kajsa och hennes pojkvän förbi och hängde lite! Kändes så sjukt lyxigt att kunna vara med kompisar så spontant när man vanligtvis aldrig är lediga samtidigt och måste planera in i minsta detalj för att få två timmar tillsammans. Ungefär som om det var den första dagen på sommarlovet efter skolavslutningen och ingen längre hade någonting att göra, minus detaljen att det egentligen bara är en helt vanlig söndag. En väldigt bra sådan, dock.

Nu ska jag sova och imorgon ringer klockan kvart över fem. Perfekt start på årets tredje stressigaste men även roligaste arbetsvecka!


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0