Blombukettsbabbel, dagsplaner och lupiner.



Hej och god morgon vänner! Idag är det den femtonde juni, klockan är strax efter nio och jag har alldeles precis fått i mig frukost ute på altanen, men regn tyst smattrande på taket ovanför och lupindoft stickande i näsan. Min plocka-blommor-period tog väl slut för sisådär femton år sedan ungefär, men i tisdags på väg hem från en liten second hand-runda fick jag för mig att återuppta det igen och samlade ihop en rejäl bunt av allt och ingenting som råkade finnas framför. Insåg där och då hur mysigt det faktiskt är att tassa omkring i skogskanten och leta efter de finaste bladen, samt vilken sommarkänsla det ger att ha smörblommor och hundkex på köksbordet istället för tråkiga krukväxter. Ska hålla kvar vid denna traditionen genom både juli och augusti också om det går. Allt för att förgylla gråa och småkyliga morgonar när solen vägrar visar sig!



Tisdagsbuketten har dock redan fått ge med sig, så en av dagens planer är att ge mig ut på jakt efter en ersättare. Utöver det har jag även lovat Jennie att bjuda henne på favoritfalafel klockan tolv och behöver därför inhandla både kikärtor, aubergine, såsmaterial och själva huvudingredienser innan dess, och till efterrätt tänkte jag rulla ihop några sådana här godingar. Och så ska jag städa - allt innan jobbet kallar vid halv tre. Känns som en lovande  torsdag!


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0