Livsuppdatering, tre skratt och förra veckans påhitt.


Hej på er! Hur mår ni? ♥ Här är det toppen, men livet har verkligen gått i ett den senaste tiden och fram tills just precis just nu har jag haft konstant fullt sedan förra måndagen. Visserligen ganska tufft, men helt egenvalt och också väldigt kul. Arbetsveckan som inkluderade all midsommarhets landade till slut på strax över 53 jobbtimmar och blev himla rolig att kämpa sig igenom, men tog mycket energi och kändes rejält i kroppen på söndagkvällen. Var mest en mosig hög när jag väl kommit hem, och slutade mer än en gång upp med att halvsova ute på altanen med tända ljus, en ny bok i knäet och vattenmelon bredvid framåt åtta-tiden. Mycket skönt. Hade dock energi över för att hinna med att återuppta Bron-tittandet, äta kebab och lyssna på ösregnet med världens bästa pojkvän, fått väldigt kalla fötter inför kommande vandringsresa om två veckor efter att ha läst detta, beställt en förvuxen dopklänning att bo i kommande månader, haft pyjamasparty med Ellen, druckit te och pratat om livets alla ting med godingen ovan, tränat mina två favoritpass med en ny träningskompis, 100% ignorerat faktumet att mitt rum är i behov av grundlig rengöring och haft ett bättre möte med min psykolog nu imorse. Klappar på axeln till mig själv för det.

Nu ska jag få i mig lunch och därefter ligga i soffan så länge det är möjligt innan sista stängningen innan semestern kallar. Heja heja. Ha en underbar onsdag hörrni!

Pannkaksbrunch, kransbindning och regn.

 
Hej på er, och glad midsommar ♥. Så här har mitt firande sett ut hittills - med tidig uppstigning strax innan sju för att hinna vispa ihop smet i tre olika varianter och sedan steka samtliga av dem, åtta sommarfina godingar som ramlade in genom dörren strax efter halv tio och sedan trängdes med mig i köket, pannkaksbrunch med samtliga tänkbara tillbehör, kransbindning med blommor som jag och Ellen cyklade runt och plockade ihop igårkväll och så en väldans massa jordgubbar med nutella på. Och en hel del kramar, skratt och saker att tjattra om, som vanligt. Och sol på himlen! Och chokladbollar. Blev en så himla fin start på dagen, och det var så roligt att få träffa vänner man inte sett på alldeles för länge men fortfarande känna att allting alltid kommer vara precis likadant mellan oss, oavsett hur ofta eller sällan man träffas.

Nu, däremot, har gästerna åkt vidare på andra äventyr och ser jag framemot en kväll tillsammans med David. Vi hoppar allt som har med regniga grillmiddagar och gräddtårtor att göra, och ska äta kebab och mysa i soffan istället. Kan knappt bli bättre än så.

Recept: Råa chokladbollar med dadlar och kokos.

 
För tre veckor sedan när jag var hemma hos Johanna en eftermiddag hade hon tagit på sig uppdraget att stå för fikat efter maten, och det var i samband med det jag fick smaka dessa bollar för första gången. I flera år har jag gång på gång gett mig på att mixa ihop nötter, torkad frukt, kakao, kokos och alla andra möjliga ting och forma till  mellanmålsmaterial, men aldrig riktigt fastnat för konceptet till 100%. Därför har det ofta bara blivit ett försök, och sedan uppehåll på ett halvår, ett år, innan nyfikenheten kom tillbaka igen. Den här gången däremot, blev jag helt såld. Vid första stund. Direkt. Så fruktansvärt goda. Gjorde precis färdigt sats nummer fyra och anar att den femte kommer bli till framåt helgen. Tack Jenny som skapat receptet från första början och lagt ut det för oss andra att låna (orginalet här!), och tack till vännen som introducerade det för mig. Råder varenda människa att prova nu, genast, direkt! Ångrar ni er efteråt kan jag komma och äta upp dem. Lovar.

 
Råa chokladbollar med dadlar och kokos
Blir mellan 10 och 15 stycken beroende på storlek

Mixa samman 7 färska dadlar, 2 dl havregryn, 3 msk smält kokosolja, 1/2 dl kokosflingor, lite vaniljpulver, en nypa salt och 1 msk kakao. Stavmixer går bra, men se till att rensa knivarna ofta då dadlarna har en tendens att fastna och smeten då inte går att få ihop. Tillsätt en skvätt kallt kaffe, alternativt vanligt vatten för att det ska gå lite lättare, men var försiktig så att det inte blir för löst. När allt är slätt, forma till önskad storlek och avsluta med att rulla i kokos. Ställ kallt i minst en halvtimme. Smaka och njut. Förvara därefter i kylskåp i upp till en vecka och därefter i frysen om det möjligtvis skulle finnas några kvar vid den tidpunkten.

Tips!
1. Fukta händerna emellanåt om smeten blir för kletig och svårt att hantera.
2. Byt inte ut färska dadlar mot torkade. Det går, men det blir inte alls samma goda smak i slutändan.
3. Och investera i kokosolja, för rapsolja ger inte alls samma krämighet och smak. Plus - fungerar jättebra som hudlotion, hårinpackning och stekfett också. När jag var på Bali var kokosolja svar på alla ens frågor.

Emilia Pettersson, 21 år från Värnamo, Småland. Har en enorm förkärlek till fint porslin i stora högar, jordnötssmör i ohälsosamma mängder, långa promenader i skogen och att somna till ösregn utanför.

RSS 2.0