Vem är jag-listan.

Hittade den här listan hos Polichinelle häromdagen och kände direkt ett påtaligt behov av att fylla i den. Handlar om hur man är som person i olika situationer och förutsättningar. Så rolig! Passade även på att rådfråga David om några av svaren samtidigt och det var väldigt intressant att få höra en annans person bild av en och se om den stämde överens med sin egen. Det gjorde det i mitt fall! Är nog mer förutsägbar än vad jag tror och faktiskt vill erkänna. Kul var det iallafall! Here come answers.På restaurangen..
är jag den som troligtvis redan har stenkoll på menyn eftersom jag läst den ett antal gånger i förväg - för att undvika beslutångest - men ändå är den som sitter kvar sist och velar fram och tillbaka. Överväger, funderar, ångrar, beslutar. Alldeles för mycket. Oftast slutar det med att jag tar ett säkert kort, men chansen att jag ändrar mig i sista sekund när servitrisen är påväg bort från bordet är även den väldigt, väldigt stor. Queen of kan-aldrig-bestämma-sig-för-någonting-alls.

På nattklubben..
befinner jag mig kanske två, tre gånger om året. Inte riktigt min plats på jorden. När det väl händer är jag dock den som gärna dansar massa massa massa, och aldrig någonsin har beställt någonting i baren.

I klädbutiker..
går jag allra helst ensam. Åtminstonde om jag faktiskt har saker som jag planerat att köpa. Hatar det där med att behöva stå och vänta på varandra på olika avdelningar, känna sig stressad över att man själv är långsam när ens sällskap är färdig snabbt, och tvärtom. Dock, att strosa omkring på stan är betydligt mysigare med sällskap ♥.

På flygplan..
är jag den som 1. gör allt i min väg för att få en fönsterplats, 2. krånglar upp fötterna i skräddarställning om möjligt, 3. behöver gå på toa varannan minut och därmed inte en helt optimal person att sitta bredvid. Är däremot sjukt bra på att komma på tidsfördrivslekar!

Hemma en ledig dag..
går jag med största sannorlikhet runt i pyjamastisha, mina största mest urtvättade mjukisbyxor och håret i samma fläta som jag sov i så länge det bara går, ofta fram till sekunden innan jag antingen ska lämna huset, alternativt få besök. Dricker troligtvis även ett bra gäng koppar te, har en podcast på i bakrunden, planerar att laga någon lyxig komplicerad måltid men slutar upp med enklast möjliga, och typ.. bloggar. Undantag för utstyrseln om någon annan också är hemma.

På café..
dricker jag allra helst en cappuccino och äter en riktigt punschig grön dammsugare eller morotskaka med mycket, mycket frosting. Bör dock tilläggas att jag de senaste åren i stort sätt enbart är på caféer för att äta lunch och därmed sällan enbart fikar. Lite synd. Sånt är ju mysigt.

I skolan..
går jag inte längre, men när jag gjorde det var jag den där ambitiösa, duktiga, drivna eleven som alltid hade en hand redo att räcka upp. Pratade vid varje tillfälle, älskade att diskutera, pluggade till proven och dök ner djupt med näsan i nästan varenda uppgift. Var intresserad, helt enkelt. Speciellt när det handlade om muntliga redovisningar eller långa uppsatser med ämnen vi fick välja själva, inte riktigt lika entusiastisk för klassiska prov eller läsa text-svara på frågor-upplägget. Hade även alltid med mellanmål, skapade massagetåg på rasterna och hade skåp bredvid David. Så började den kärlekshistorien ♥.

I ett förhållande..
är jag den där gulliga och romantiska som mer än gärna steker pannkakor till frukost, kliar honom på ryggen, skickar hej-hur-har-din-dag-varit-sms och tänder ljus i hela rummet om kvällarna. Att jag sedan är ganska omständig och nästintill kräver samma behandling tillbaka är en annan historia. 

I matbutiken..
är jag nog i de flestas ögon alldeles för nördig och långsam. Antar att det är dels en arbetsskada, dels ett intresse, men jag tycker det kan vara superroligt att bara strosa omkring bland hyllorna, kika efter roliga nyheter, få inspiration och vända och vrida på spännande paket. Har ännu inte hittat någon att dela detta med. Kommer nog aldrig heller göra det. Synd. 

På morgonen..
är jag den där jobbiga typen som slår upp ögonen, andas tre gånger och sedan vill stiga upp och fånga dagen, direkt. När jag väl har vaknat är liksom sovdelen av dygnet gjort, och då vill jag direkt vidare till nästa steg. Vaknar dessutom alltid, alltid, tidigt, cirkus sex-halv sju-sju, och kan omöjligt somna om. Snooza är inte riktigt min grej alltså. Men jag jobbar på det, för pojkväns, vänners och familjefridens skull!

På kvällen..
genomför jag oftast inga stordåd, utan hänger framför datorn, plockar iordning dagens laddning kläder/laddare/skräp/saker-som-jag-borde-lägga-tillbaka-på-rätt-plats-direkt-men-inte-orkar-dona-med som alltid byggs på som ett litet berg från morgon till kväll, dricker citron-te och blir trött ganska tidigt.

På stranden..
läser jag bok, bränner mig mest av alla, går omkring och utforskar. Blir för rastlös av att enbart ligga och svettas. Och badar, självfallet!

Vid kvällsmyset..
vet jag knappt hur jag är, för vad räknas ens som kvällsmys? Hänger praktiskt taget aldrig i soffan och slötittar på Allsång på Skansen eller Sveriges Mästerkock, eller film heller för den delen. Det kan hända ibland, men det är inte ofta. Föredrar spelkvällar eller att bara sitta och prata alla dagar i veckan. Är nog dock den som alltid tänder ljus och drar fram filtar!

På bussen..
befinner jag mig knappast aldrig i och med att jag antingen har cykelavstånd eller tar bilen från plats A till plats B, men när det väl händer sitter jag gärna långt fram och vid fönstret så länge det inte stiger på någon som är i mer behov av en sittplats än jag själv.

På jobbet..
är jag ambitiös, positiv och försöker vara glad och trevlig i största möjliga utsträckning, mot alla jag möter. Älskar att sitta i kassan, hjälpa kunder med tips och råd gällande olika ingredienser och att plocka upp barnmatshyllar. Inte lika stort fan av konservhyllorna, eller djurmat. Är även den som blir retad för lyxigast matlådor bestående av inte en två tre utan ibland fem olika burkar med diverse innehåll. Och många dagar, butikens yngsta!

Under stress..
kommer mitt kontrollbehov fram och jag börjar antagligen strukturera upp det som snurrar i huvudet så gott det går. Skriver listor, planerar, förbereder, försöker spara tid. Och pratar, väldigt fort! Har det dock gått så långt att det känns som om det är för mycket att hantera och inte går att få ordning på lär jag troligtvis få tårar i ögonen och vill ingenting annat än att få en kram av någon. Blir ledsen, helt enkelt.
Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0