Pannkaks- och loppissöndag.

 
Igår hade jag en väldigt drömmig söndag. Strax efter nio körde jag de sex minutrarna hem till pinglan ovans hem, intog köket med en låda jordgubbar i handen och satte igång med att anordna pannkaksfrukost för två. Några timmar senare hoppade vi mätta och glada in i bilen och styrde färden ut på motorvägen och därefter in i skogen.  Musikquizade, pratade relationer och sedan var vi visst redan framme och klev ur vid Östregårds Antik & Loppmarknad strax utanför Moheda.Ingen av oss hade varit där förut, men det goda ryktet som inspirerat till resan visade sig stämma väl. Kul, tyckte hon, som en ser.Det duggade lätt och var ganska kallt för att vara i början av juli, men absolut hanterbart eftersom största delen av fyndhörnorna låg inomhus. Först strosade vi dock snabbt igenom utomhusdelen, och hittade skridskor från ett annat årtioende. Drogs direkt tillbaka till rummet i Lissabon där vi hade en skyltdocka utklädd till konståkerska uppslängd på garderoben. Huh. Och jag var glad i min inte-nyköpta-men-ny-upptäckta jeansjacka från Beyond Retro i Mars. Dock inombords ledsen över att inte kunna köpa hem alla fina möbler som vi också hittade på gårdsplanen. Man skulle ju ha ett hus stående att fylla med sådant, bara ifall att man hittar någonting innan man kommit så långt i livet. Väl inomhus var det fullproppat av både människor och saker precis överallt. Från golv till tak. Aldrig sett så många lampor, slitna uppläggningsfat, maffiga byråar, koppargrytor och gamla psalmböcker på samma plats någonsin tror jag. Man fick nästan köa sig igenom alla rum, så när en person stannade fick resterande i rummet göra samma sak. Därav hann vi aldrig läsa igenom Sundhetsbladet från 1939, men vi ska nog klara oss ganska bra genom livet ändå.


När donnan ovan fyndat 20-kronorsbyxor (som senare visade sig se ut att vara nästintill gjutna enbart för henne), två böcker och någonting mer, och jag två tallrikar men sorgligt nog ingen ny trasmatta, firade vi med diverse godsaker. Sedan öppnade sig himmelen och vi for hem till Värnamo igen. Så himla mysig utflykt med en av de bästa jag vet. Rekommenderar en sväng om råkar ha en söndag över, det är öppet 12-18 hela sommaren!

Sedan åkte jag hem och lagade mat till familjen innan jag äntligen fick träffa David igen efter för många dagar isär. Somnade gott den kvällen.


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0