Lappland, 2097 meter över havet och en glad en.

 
Hej vänner, sex dagar och en väldans massa upplevelser senare. Majoriteten av de senaste dygnen har jag spenderat uppe i Lappland tillsammans med David, närmare bestämt ett par timmar utanför Kiruna, kring Nikkaloukta och Kebnekaisemassivet, och det har varit helt magiskt. Från att när vi bokade resan i början av april har jag gått mellan att vara hur lugn som helst inför bestigningsförsöket, till att i takt med månaderns gång bli mer och mer nervös innan jag för ett par veckor sedan tillslut landade i att det kanske faktiskt skulle bli för tufft för att klara av fullt ut, att vi skulle få vända på vägen. Att vi faktiskt sedan ändå lyckades ta oss hela vägen upp, och för lite mer än två dagar sedan satt bredvid den svenska flaggan på Sydtoppen, högst upp på Sveriges högsta berg, resulterade därför i ett lyckorus utan dess like. Är så fruktansvärt stolt över mig själv, och över oss, som tog oss förbi alla triljarder stenar, vattenfall, över glaciärer, längs branta klippor och slutligen klättrade de sista metrarna upp av de sammanlagt 2097 vi gett oss på. Och tog oss igenom de övriga milen vi vandrade där borta, ovanpå det. Minne för livet, utan tvekan. 

På hemvägen sov vi en natt i Kiruna, vilket visade sig vara ett genialt drag av oss i hänsyn till våra arma kroppar (badkar och bastu ♥), men sent igårkväll körde vi efter en lång resa in i Värnamo igen. Trötta, men nöjda. Idag har inga större bedrifter begåtts, men väskan är packad och imorgon bär det av igen. Ska få hänga med mina Londonflickor i två hela dagar, bada pool, njuta av utlovat sommarväder och gå på Liseberg, och det ska bli himla mysigt. Sista semesterveckan levererar den också.


Kommentarer
Skrivet av: Okänd

Hej! Skulle jag kunna be dig om en stor tjänst? Jag var dum och kommenterade din blogg med mina kontaktuppgifter för att bra tag sen och skulle vilja få dem borttagna. I inlägg http://pezone.blogg.se/2016/may/och-dar-har-ni-min-fredag.html

Tusen tack! Är himla irriterande när folk söker på mig och hittar de väldigt lätt om du förstår :)


Svar: Inga problem, har ordnat det nu! :)
Emilia

2017-07-19 @ 09:35:50

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0