Couscous-sallad, Götelaborg, blommiga klänningar och Amanda.

 
Hej vänner! Idag är det tisdag och jag har haft en väldigt lugn dag på hemmaplan. Legat i sängen och läst, ätit jordgubbar till frukost, tränat ett kvällspass, lagat lunch till familjen, tittat på de sista avsnitten av Skam, fällt en tår eller två i samma veva och lallat runt utan något direkt att göra. Låtit tiden gå helt enkelt, utan att försöka reflektera djupare kring det. Och det har varit skönt. Igår däremot, var en betydligt mer livlig dag. Slängde iväg ett meddelande till Amanda i fredags och frågade om hon var ledig på måndag, och det var hon, så sekunden efter bokade jag tågbiljetter och gårdagen spenderades därför helt och hållet med henne. Vi gick gata upp och gata ner, tog igen tiden sedan sist vi sågs, jagade enhörningar i leksaksaffärer utan framgång och gjorde av med pengar på både viktigheter - som mat och dyrt kaffe, och oviktigheter - nya blommiga klänningar och liknande ting. Det vi gör bäst, helt enkelt. Så himla fint att få träffa henne igen och ännu finare att inse att vi faktiskt har kortare restid till varandra i nuläget än vad vi hade när vi bodde i samma stad. Knäppt.

Nu: läggdags och imorgon: frukostdejt och sedan en heldag med mormor och morfar. Ser framemot fågelskådning och att plundra jordgubbslandet som om det inte fanns en morgondag.


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0