Mina nyårsmål för 2017.

▷ Hitta en bra utbildning, söka in till universitetet och börja plugga i höst. Jag vet inte vad och jag vet inte vart, men det känns inte längre riktigt lika avlägset och motigt som det gjorde förra året vid denna tid. Tvärtom, känns det väldigt lockande och roligt.

▷ Tågluffa runt i Europa i vår eller sommar. Har ingen förutbestämt resplan, men hade gärna velat besöka städer som Paris, Prag, Istanbul, Lissabon, Berlin, Köln, Barcelona, Amsterdam, Bern, Köpenhamn. Har jag missat någon?

▷ Återgå till att följa 2-minutersregeln. Gjorde det i början av året men tappade det när jag flyttade hem till Sverige igen. Handlar helt enkelt om att ifall någonting tar mindre än två minuter att genomföra - typ att sätta in ett papper i en pärm, slänga smutstvätt i tvättmaskinen, torka av på diskbänken eller byta soporna - så gör man det direkt. Så himla värt att få saker överstökade istället för att samla de på hög.

▷ Säga nej till jobb när det blir för mycket och lita på att jag behöver vilan oavsett vad.▷ Träna tills att jag klarar göra 10 armhävningar på tå, som man ska. I nuläget kan jag i extrema fall då jag är under press av pappa eller pojkvän, göra en. Men oftast inte. Har dock haft detta som mål sedan 2012 utan framgång men vem vet, i år kanske motivationen kommer på riktigt. 

▷ Bädda sängen varje morgon. Började med det i december och har fortsatt tills nu, och det wrappar liksom upp dagen. Hjärnan inser att en har sovit färdigt och blir pepp för kommande äventyr.

▷ Våga testa nya saker trots att det är läskigt! Tänker inom alla ramar, som mat, träning, umgänge, socialt liv, fritidsintressen. Ha öppna ögon och inte döma utan att ge en chans.

▷ Försöka börja göra lite yoga igen. Älskade eftermiddagarna med det på Bali och bestämde mig där och då för att fortsätta med det regelbundet hemma också, men än så länge har det inte gått något vidare med det. Dock har jag en yogamatta stående bredvid mig plus möjlighet att gå på pass flera gånger i veckan, så förhoppningvis är återupptagningen inte så långt borta. Hoppas hoppas.

▷ Sova mera! Sova mera! Sova mera!

▷ Jobba på beslutångesten. Mycket. Det värsta som kan hända att att en väljer fel, men i slutändan kanske det inte är allt i världen ändå?


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0