Hur man har två helt underbara dygn.


Hur man har två helt underbara dygn i början av januari: öppnar dörren på torsdagen runt lunchtid och blir direkt påhoppad av två saknade vänner man inte sett på alldeles för lång tid. Äter soppa till lunch, går promenader i ett glittrigt vinterland och tolv minusgrader så att man tappar känseln i tårna, pratar ikapp sig om allt som hänt under månaderna isär och skrattar - mycket. Handlar lite mat, byter försenade julklappar, spelar sällskapsspel och går på skivstångspass tillsammans framåt kvällen. Morgonen efter vaknar man upp med gemensam träningsvärk, gör baconlindade dadlar, hämtar upp nästa saknade kompis, flyttar madrasser upp och ner, fördelar arbetsuppgifter och är nostalgiska. Framåt kvällen fylls huset av ännu fler trevliga personer och diskmaskinen med tallrikar och tekoppar, man babblar och äter, gäspar stort när dörren stängts för sista gången, sover väldigt gott och avslutar med att laga frukost till diverse nattgäster lördagmorgon innan tåg efter tåg går. Kanske kollar lite Skam med Maddis också, innan hon kör hemåt. Och får massage. Och har seperationsångest.

Sedan jobbar man stängning ena dagen och ett tio-timmarspass den andra, alltså idag, och ställer väldigt omotiverad klockan på 05:20 inför kommande arbetsvecka. Tur att en iallafall har massvis av rester av göra peppande matlådor av. Alltid något!


Kommentarer
Skrivet av: Madz

Vi hoppade faktiskt inte på dig förrän efter vi (jag) hade sjungt

2017-01-10 @ 07:30:11
URL: http://msmadeleine.blogg.se

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år från Värnamo, Småland. Har en enorm förkärlek till fint porslin i stora högar, jordnötssmör i enorma mängder, långa promenader i skogen och att somna till ösregn utanför.

RSS 2.0