Ytterligare 28 saker som jag älskar.


85.
 När man vågar testa nya saker. Typ som att surfa. Och vågar lära känna nya människor bara sådär. Typ som dem ovan.
86. Att upptäcka att man äntligen känner att frukosten smakar någonting igen efter en veckas förkylning som rivt inom en.
87. Skam. Såg klart sista säsongen för några veckor sedan men det är ju verkligen det om något som har förgyllt den här vintern för oss alla.
88. Vakna till en rosa morgonhimmel som lyser in genom fönstret och veta att det kommer bli en fin dag.
89. Torkade fikon, torkade blåbär, torkade jordgubbar, torkade hallon. Typ all torkad frukt utom plommon och aprikoser.
90. Med Andra Ord. På riktigt. Världens bästa sällskapsspel. Älskar sällskapsspel.
91. Varmt vatten med citron och ingefära. Finns ingenting som ger mig bättre falsk tro om att jag blir friskare från en förkylning av att dricka det, än det.
92. Att jag hittat ett märke som gör miniriskakor doppade i choklad som är lika goda som de jag åt dagligen i London. Jag har testat många, men kommit fram till att det är Urtekram forever.
93. Mina megafluffiga, rosa sockar som visserligen glatt samlar upp allt damm och övrig smuts inom den närmsta kilometern, men också är en dröm att gå runt i. Som på moln.
94. Att veckohandla. Så himla roligt. Ladda upp med veckomatsedel, inköpslista, kassar och sedan ge sig iväg med en scanner i högsta hugg! Extra bra är det när man inte behöver använda sitt privata kort för att betala ty man fortfarande bor hemma.
95. Att äta majs med sked direkt ur burken.
96. Långa meningar utan punkt som bara fortsätter och fortsätter och man inte vet hur man ska avsluta dem för att det finns så mycket man vill hinna säga innan andetaget är över eftersom man är rädd att den som läser annars komma tappa fokus och inte ta in det faktiskt i slutändan vill få fram.
97. Vettiga människor som står upp för sina vettiga åsikter och protesterar mot andra människor med väldigt ovettiga åsikter.
98. När man ska plocka upp någonting, förfasat känner hur man får ett dåligt grepp, förgäves fumlar medan man ser katastrofen närma sig i takt med den växande paniken inom sig, men man sedan på något sätt ändå lyckas få tillbaka kontrollen över sina händer och rädda situationen. Utan att någonting gått till skada. Typ en extra fin skål, en mobiltelefon eller en burk BBQ-sås på jobbet. Pulsen och adrenalinkicken efteråt är inte nådiga. Och så blir jag alltid stolt över mig själv på något konstigt vänster.
99. Fotmassage.
100. Att känna sig bekväm i att prata ett annat språk än det man gör till vardags. Är aldrig mer nöjd med mig själv än när jag lyckas knäcka svåra engelska uttryck eller önska en trevlig kväll till någon på tyska, utan att ha behövt planera det i förväg! Kunskap är ❤.
101. Toffifee. 
102. När pappa byter ut musiken i husets högtalare från den vanliga 80-talsdiscon till pampiga stycken ur valfri opera. Inte vad jag väntat mig en fredagkväll.
103. Att få provsmaka saker utan att känna någon bakterieskräck alls. Lite svårt med det nu såhär i sjukdomstiderna.
104. Att prata med en människa som är riktigt helt hundraprocentigt passionerad över någonting, om dennes passion. Vad det är är oviktigt, för att det är alltid lika inspirerande att se elden i personens ögon när den får babbla om det denne brinner allra mest för.
105. När sharonfrukt och mango är i säsong, och därmed på extrapris.
106. Att känna att man orkar.
107. Att träffa en vän man inte sett på länge och ha så mycket att prata om att allt bara blir ett virrvarr av ord och historier i extas.
108. Stekt potatis med jättemycket salt och piffi.
109. Lukten av nybakade kanelbullar.
110. Detta soundtrack. Kan alla låtar utantill tror jag.
111. Planering! Strukturering! Skriva listor! Checka av saker på listor!
112. Att drömma sig bort till platser ute i världen man vill se, bli helt snurrig när man inser att jorden är så fruktansvärt stor och att man omöjligt kommer kunna uppleva allt, men att det finns där ändå.

Det här är en fortsättning på ett gäng andra inlägg. Här hittar ni del 1, del 2, del 3.
 


Kommentarer
Skrivet av: Bella

Åh vilken rolig lista!

2017-02-04 @ 13:07:00
URL: http://nouw.com/bellss
Skrivet av: Yasmine

Vilken härlig lista!
Man ska göra en sån till sig själv och ta fram och läsa på de dagar när man känner sig nere och livet känns meningslöst!

2017-02-16 @ 14:26:17
URL: http://www.betterwords.blogg.se

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0