Lata dagar i solstolarna på Jungle Fish.
I samband med att vårsolen som varit här i ett par dagar valde att återvända hem bakom molnen igen i eftermiddags kände jag att det var dags att drömma sig tillbaka till livets paradis där jag spenderade min höst - Bali. Närmare bestämt en plats som jag och Hannah, min svenska kompanjon och följeslagare de sista veckorna, hängde en hel del på. En oplanerad söndag drog hon in mig i en taxibil och en halvtimme senare hamnade jag för första gången här, vid en pool i en lyxresort som upplevdes ligga mitt i ingenstans, men i verkligheten bara var på andra sidan djungeln som Ubud kantas av. Ändå trevlig överraskning kan man tycka.Att byta ut sin vanliga Bali-vardag med standarden som hörde till mot att plötsligt inte behöva göra annat än att ligga i en solstol och bli konstant servad var en väldigt härlig kontrast. Att få prova på att leva lyxliv, fast bara för några timmar. Både Hannah och jag lyckades dessutom på något vis le till oss medlemskort vilket gjorde att vi slapp betala inträde vid varje besök, vilket självklart slutade med att det blev många sådana. Dels under lediga söndagar, men också de eftermiddagarna då regnet ännu inte tagit över och bokläsning på en solstol kändes som det enda rätta. Allt var så himla fint och fräscht och overkligt. I Sverige skulle jag aldrig någonsin kunna hänga på en motsvarade oas utan att lägga halva lönen på det, så jag satt och dinglade med fötterna mest hela tiden, himla nöjd över detta faktum.


Och så beställde vi in massor av inte så prisvärd, men ändå mycket god mat. Mie Goreng, edamebönor, falafel, pommes, pitabröd och smoothies till exempel. Saknar de där speciella nudelwookarna något så enormt men får inte till dem här hemma.


Jungle Fish heter stället, om någon av er råkar befinna sig i Ubud och känner för att åka dit! Kostar drygt 100 000 rupiah att gå in vilket är ganska saftigt där borta i jämförelse med annat, men egentligen inte är det då det motsvarar drygt 70 svenska kronor. Väl värt ett besök om man känner för att skämma bort sig lite extra och vill bada i en pool som inte missfärgar bikinin. Och reservera stolarna längst bort närmast massageavdelningen för konstant sol hela dagen!


Kommentarer
Skrivet av: Rebecca Adnell

Alltså åh vad mysigt det ser ut! :D

2017-02-17 @ 07:06:15
URL: http://rebeccaadnell.se/
Skrivet av: Jennifer Sundström

Tror inte det kan bli mer paradis än sådär!

2017-03-07 @ 18:31:23
URL: http://typicaljennifer.blogg.se/

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0