Julveckan utan jul, sushigröt och värmebölja.Hej på er, och god kväll från Australien. Här är klockan strax innan tio, två timmar kvar av dagen före julafton, och det känns så konstigt. Hela veckan har varit otroligt mysig med massor av häng i denna nya, underbara lägenhet, grillkväll med våra svenska flickor, lite mera marknadshäng, alldeles för långa jobbdagar, tomteförkläden, julmusik i högtalarna, mängder av "Happy Holidays!" och julhälsningar, men det är verkligen inte samma känsla när det är trettio grader varmare utanför, ljust flera timmar längre och väldigt annorlunda traditioner omkring en jämfört med vad man är vad vid. Istället är det kokhett, strandhäng och somriga drinkar med melon och ananas. Går inte ihop med december i min värld. Dessutom jobbar jag både imorgon och den tjugofemte, och det gör i princip alla andra i vår umgängeskrets här också, så det blir alltså inte överdrivet mycket firande för vår del, varken svenskt eller australiensiskt, sorgligt nog.

 
Ikväll gjorde dock jag och dessa fina flickor det bästa utav situationen och hade myskväll i förväg. Jag kokade ihop en alternativ vegansk tomtegröt på sushiris och sojamjölk, blandade en snabb rödbetssallad på vad som fanns att få tag på och stekte köttbullar från Ikea, och sedan avnjöts detta tillsammans med vattenmelon, Tommy Körbergs ljuva stämma och rullgardinerna nedragna för att försöka få lite mörker. Pepparkakor och de bästa klippen från Kalle Ankas Jul som efterrätt. Och imorgon innan jobbet ska jag ringa hem till familjen för att få vara lite delaktig i stöket där hemma också. Och öppna paketet från dem som kom fram i dagarna, efter många om och men! Blir bästa tänkbara start på en julafton 1500 mil bort.
 
Nu ska jag försöka få tag i min kära pojkvän, därefter sova. God natt, och god jul ♥.


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0