De senaste dagarna i stjärnor.

★★★★★
Efter jobbet i onsdags packade jag två stora påsar fulla med wienerbröd, piroger, baguetter och andra godsaker som inte blivit sålt under dagen, och traskade tio minuter bort till St Kilda Beach. Där mötte jag upp Flavia och hennes kompis Feli som befinner sig i Melbourne veckan ut, samt en vän vi lärde känna i Tasmanien - Dimitri, och hans syster. Att kunna hänga på stranden i solnedgången med både nya och gamla vänner en helt vanlig kväll i slutet av november är guld guld guld.

★★☆☆☆
36-gradig värme från morgon till kväll de senaste dygnen. Det är varmt. Väldigt varmt.

☆☆☆☆☆
Ingen AC i sovrummet. Ännu varmare.

★★★★☆
Åkte in till stan en förmiddag och gick på mitt livs första SPA-behandling. Kan varmt rekommendera samtliga att få presentkort på 30 minuters ren njutning när en person masserar, kletar på masker, krämer och rengör varenda liten centimeter av ens ansikte. Speciellt när man slipper betala för det.★★★★☆
Åt frukost på Darling Café i South Yarra i torsdags. Visste inte om ställets existens förrän dagarna innan, men lär med största sannolikhet inte glömma bort det nu. Så bra meny, så mycket gott, så mysigt ställe. Helt klart en bättre uppladdning inför eftermiddagsjobb än vanligt!

★★☆☆☆
Att det är första december idag, men att det verkligen inte känns så. Det är julpynt och julmusik och glitter och granar, men sammanhanget helt fel. Det är inte kallt, och inte mörkt, och pepparkakorna vi har på bageriet är inte på långa vägar lika goda som de mamma kavlar hemma.

★★★★★
Igår jobbade jag stängning och mötte sedan upp Anni och Ellen för marknadshäng. Vi satt i O'Donnel Gardens, lyssnade på livemusik, smakade rawfood och spanade på ponchos, hattar och hippa solglasögon för $250 i ett par timmar. Megamys. Älskar marknader.
 
★★★★★
Friterad blomkål på Vegilicious.
 
★★☆☆☆
Att ha drygt niohundra bilder att gå igenom från förra veckans resa. Är väldigt glad över tendensen att alltid dra med kameran och säkerhetställa skärpa och rätt ljus, men att rensa och sortera 58 bilder på samma hav, skog och   utsikt är tveklöst det tråkigaste som finns. Egenskapad karma, på något sätt.


Kommentarer
Skrivet av: Maggiesskafferi

Maten ser helt fantastisk ut! Så fräscht:)

2017-12-01 @ 09:30:42
URL: http://maggiesskafferi.blogg.se/

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0