Moonlight Cinema, spuds och fladdermöss.


Det här med att man en helt vanlig onsdagkväll kan möta upp sin bästa vän inne i centrala Melbourne, strosa omkring i jeanskjol och linne och svettas ändå, köpa vitlöksosande spuds med bacon och gräddfil på ett restaurangtorg, ta spårvagnen till Botaniska Trädgården, äta middag på en vattenmelon med utsikt över halva staden och därefter avsluta allt med utomhusbio efter solnedgången inklusive popcorn, picknickfiltar, miljarder mygg och fladdermöss flygandes över en. Det är fina grejer det. 

En annorlunda jul med alvedon och grillkväll.

Med tjejerna igår.

Hej allihopa! Hoppas allt är bra med er och att ni haft ett par fina juldagar, som nu börjar lida mot sitt slut. Tycker det känns konstigt att det redan är över - dels eftersom man knappt förstått att det har börjat, i och med att omständigheterna varit så annorlunda utan de vanliga traditionerna och sederna, och dels för att majoriteten av mina vakna timmar har spenderats bland baguetter och cheesecakes precis som vilken annan stressig helg som helst. Och så har jag varit lite sjuk också. Är dock nöjd och glad med allt som varit ändå. Jag har fått min risgrynsgröt, jag har fått öppna paket, jag tog mig tid att ligga i soffan och bara vara, jag har pratat med familjen, jag har varit glad och på bra humör, ätit pepparkakor framför Kalle Anka och framförallt fått umgås med fina personer gång på gång. Igår hade vi picknick i ett väldigt blåsigt Catani Gardens, och idag grillade vi ute på vår desto varmare lilla altan. Väldigt tacksam över dessa människor som en har omkring sig och i hjärtat, både på nära och långt håll ♥.

Nu väntar sängen och uppstigning samma tid som alltid för öppning klockan sju. Sedan har Ellen planerat kvällen åt oss som en julklapp till mig, och jag har ingen aning om vad som väntar. Och på fredag åker vi till Sydney! 

Julveckan utan jul, sushigröt och värmebölja.Hej på er, och god kväll från Australien. Här är klockan strax innan tio, två timmar kvar av dagen före julafton, och det känns så konstigt. Hela veckan har varit otroligt mysig med massor av häng i denna nya, underbara lägenhet, grillkväll med våra svenska flickor, lite mera marknadshäng, alldeles för långa jobbdagar, tomteförkläden, julmusik i högtalarna, mängder av "Happy Holidays!" och julhälsningar, men det är verkligen inte samma känsla när det är trettio grader varmare utanför, ljust flera timmar längre och väldigt annorlunda traditioner omkring en jämfört med vad man är vad vid. Istället är det kokhett, strandhäng och somriga drinkar med melon och ananas. Går inte ihop med december i min värld. Dessutom jobbar jag både imorgon och den tjugofemte, och det gör i princip alla andra i vår umgängeskrets här också, så det blir alltså inte överdrivet mycket firande för vår del, varken svenskt eller australiensiskt, sorgligt nog.

 
Ikväll gjorde dock jag och dessa fina flickor det bästa utav situationen och hade myskväll i förväg. Jag kokade ihop en alternativ vegansk tomtegröt på sushiris och sojamjölk, blandade en snabb rödbetssallad på vad som fanns att få tag på och stekte köttbullar från Ikea, och sedan avnjöts detta tillsammans med vattenmelon, Tommy Körbergs ljuva stämma och rullgardinerna nedragna för att försöka få lite mörker. Pepparkakor och de bästa klippen från Kalle Ankas Jul som efterrätt. Och imorgon innan jobbet ska jag ringa hem till familjen för att få vara lite delaktig i stöket där hemma också. Och öppna paketet från dem som kom fram i dagarna, efter många om och men! Blir bästa tänkbara start på en julafton 1500 mil bort.
 
Nu ska jag försöka få tag i min kära pojkvän, därefter sova. God natt, och god jul ♥.

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0