Detaljer från de senaste dagarna och betyg på dessa.★★★☆☆
Efter två månaders nej-nu-får-det-faktiskt-snart-vara-dags-fast-nä-jag-väntar-nog-lite-till-velande, tog jag till slut tag i mig själv för ett par veckor sedan och bokade en klipptid. I onsdags var det dags, och trots mammas tveksamhet gjorde jag en repris från augusti 2015 och kapade svallet rejält. Lite väl mycket, insåg jag vid första mötet i spegeln precis efteråt, då det blev ganska väldigt jättekort. Och jag har ännu inte kommit fram till hurvida jag trivs med det eller inte. Dock är det extremt skönt att inte lämna hårstrån efter mig överallt. Och det behövdes. Och det växer ju ut. Och jag har börjat vänja mig. Tror jag.

★★★★☆
Nya avsnitt av Skam!

☆☆☆☆☆
Vårt svenska vårväder. Fint ibland, men som nu - när det spöregnar, ruskar och är fem plusgrader ute - nej nej nej. 21 åring i behov av D-vitamin efterlyser desperat solstrålar, tunna kappor och att inte behöva ha mössa på sig i maj, tack. 

★★★★★
Att boka flyg och hotell inför ett par dagar i Lissabon längre fram i vår! Sara och jag har pratat om att åka dit lite löst sedan i vintras, men nu blev det helt plötsligt verklighet och för ett par timmar sedan var allt betalt och klart. Känns oerhört trevligt att veta att jag om sex veckor kommer gå gata upp och gata ner bland färgglada hus, äta tapas på uteserveringar och åka spårvagnslinje nummer 28 med min bästa vän. 

★★★☆☆
Göra iordning varm choklad och bananglass med jordnötssmör och gosa ner sig i husets bästa läshörn med en bra bok som sällskap medan det blåser storm utanför. Hög mysfaktor, men helt fel årstid egentligen ju. Nu är  väl mer tiden för glasshäng på bryggor och vårskorsinvigning.

★★★★☆
Spendera hela söndagseftermiddagen med Ellen och vandra omkring planlöst i kvällssolen, göra upp höstplaner, somna medan hon pillar en i håret och laga Paneng Curry tillsammans. 

★☆☆☆☆
Otrevlig restaurangpersonal som inte har någon känsla för service alls.

★★☆☆☆
Att vara morgonpigg när de andra man sover bredvid inte är det. Hann ju dock plöja igenom varenda blogginlägg jag missat under veckan innan jag tröttnade och väckte dem med kärleksfulla viskningar och kramar.

★★★☆☆
Har insett att jag måste tömma minnet i såväl mobil som kamera. Megaroligt att de är fulla med roliga minnen och material, såklart, men svintråkigt eftersom det alltid tar emot enormt att gräva fram hårddisken ur bråtet i garderoben. Borde omplacera den. Och rensa bland allt i mitt rum.

★★★★★
Krama David igen efter en vecka utan möjlighet att träffas.

Två godingar, sol och Skåneland.

 
Hej på er! Två dygn senare och jag är hemma från Lund där jag har spenderat majoriteten av min lediga helg med dessa saknade godingar. Sist vi träffades var när de hälsade på mig i samband med min födelsedag i början av året, så det var mer än underbart att äntligen få lite kvalitétstid tillsammans och en chans att ta igen de senaste månaderna isär. Det händer alldeles för sällan jämfört med vad en hade önskat, men det är värt all väntan när det väl sker. Under 36 timmar pratade vi i mun på och avbröt varandra med diverse anekdoter och krokar, trängde ihop oss på golvet i Amandas lilla korridorsrum, kokade banangröt med morgongrus i ögonen, betade oss igenom utbudet av Malmös alla butiker, åt middag på Jensens och pillade varandra i håret framför favoritserien, och det var världsklass alltihopa. Att få lära känna dem var tveklöst det bästa med hela min London-vistelse och jag är så himla glad över att det inte slutade där.

Nu: läggdags och ny bok. Vi hörs imorgon!

En middag på La Pacha Mama.


Vi reser tillbaka ett par månader i tiden, till min absolut sista lördagkväll i Ubud i slutet av november. Den spenderade jag med Hannah, och i och med att staden är fullproppad av enormt många roliga restauranger och fik hade vi de sista veckorna gjort rutin av att sakta men säkert beta av några av de ställerna som vi lagt högst upp på våra listor. Efter många mysiga besök var det bara La Pacha Mama kvar till sist, vilket alltså blev vår destination för kvällen. Flera av våra vänner hade varit där under veckornas gång, och samtliga helt lyriska av matkoma efteråt, så det kändes som en lämplig final att avsluta resan med.Och om det visade sig vara det också? Defintivt. Hela menyn var mexikansk och precis som på många andra platser i staden, nästintill helt vegansk, även om vissa tillbehör enbart gick som vegetariska. Vi beställde efter rekommendation av servitören in en mixbricka med alla möjliga godsaker på, samt en större burrito att dela på, och prick allt var så, så gott. Speciellt den BBQ-glaserade blomkålen som vi båda hade önskat dubbla mängden av, men också brödet, salsan, nachosen, allt. Att sedan lokalen, personalen och stämningen med livemusik och tända ljus var sjukt mysig gjorde inte direkt upplevelsen sämre. Enda minuset var väl isåfall att vi fick för lite guacamole enligt min åsikt, men å andra sidan är min kärlek för den röran nog lite ovanligt stor i jämförelse med andras, och därför kan det knappt räknas. Kort sagt är det ett varmt tips om ni någonsin är hungriga i utkanten av Ubud, och var en perfekt sista dejt för mig och min pärla. Hittas på Jalan Raya Penestanan Kelod 1.

Emilia Pettersson, 23 år och ursprungligen från de småländska skogarna men är numera Uppsala-bo. Har varit ute och farit lite överallt i världen, men landade under 2018 och pluggar nu till fysioterapeut på heltid. Älskar solrosor, jordnötssmör, utflykter och dricker helt orimliga mängder te. Välkommen till min värld!

RSS 2.0