Tjugofem lite småroliga men orelevanta frågor.

 
1. Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till?
Iris, Siri eller Ines. Punkt. Dock inte i kombination med varandra eftersom det blir en viss palindrom-varning då, hehe.

2. Har du bra självförtroende?
Beror helt på i vilken situation jag befinner mig i, såklart. Generellt dock - ja. För fyra år sedan när jag mådde som sämst låg såväl självkänsla som självförtroende krossat nere på botten, men med åren har de byggt på sig igen och är numera ganska stabila så länge jag har mat i magen och har sovit ordentligt.

3. Nämn tre saker på din att-göra-lista?
Idag: storhandla inför morgondagens avskedsmiddag, damma av i rummet, jobba jobba jobba. Och lyssna på ett extremt efterlängtat poddavsnitt. Och kolla på Bron med David. Och baka. Mycket idag.
I livet: tågluffa igenom Europa, lära mig att vattna blommor utan att torka ut/dränka dem, flytta till egen lägenhet.

4. Beskriv ditt drömutseende.
Tycker egentligen inte att man ska lägga tid på att önska att se annorlunda ut eftersom det är helt onödigt slöseri med tid, men det hade inte varit helt fel att få ett något bättre pigment så att man slapp vara konstant blek året runt, och sedan hår som inte lockar sig så fort det är minsta fuktighet i luften. 

5. Någon du har kysst.
Ma boyfriend. Nähä.

6. Har du kvar några klädesplagg från när du var liten?
För ett par år sedan fick jag för mig att min gamla bebis-jeansjacka jag hade som 3-åring var perfekt att använda som en midjekort sådan till klänningar och liknande under sommarhalvåret. Kände mig hur fin som helst, men kunde knappt röra armarna. Idag vet jag inte riktigt vad jag tycker om den idén. Jackan ligger nog dock kvar i garderoben någonstans! 

 
7. Är du nöjd med din profilbild på facebook?
Mycket nöjd, det är en helt spontant tagen bild utan minsta lilla planering bakom. Jag råkade bara gå runt och skratta glatt i Kew Gardens, Madeleine råkade bara ha en kamera framme med perfekta inställningar och sedan råkade jag bara vända mig om i samma sekund som hon knäppte av. Årets slump ju.

8. Vad väljer du, godis eller chips?
Popcorn alla dagar i veckan. Och rostad jättemajs. Gillar majs. Annars är jag väldigt svag för all choklad som innehåller nötter.

9. Hur uppvaktar man dig?
Är inte det minsta svårfångad eller krävande. Bara ge mig mat när jag är hungrig, snåla inte med mysiga kramar, håll mig i handen, var snäll mot alla som förtjänar det och ställ frågor om allt och ingenting. 

10. Har du rykten efter dig?
Tror inte det, men om - hoppas det är bra sådana, såklart.

11. Din absolut sämsta egenskap?
Bryr mig alldeles för mycket om pengar på ett sätt som begränsar negativt och har beslutångest deluxe gällande ALLT. Sedan har jag en viss tendens att rätta människor när någon säger fel, men det är långt ifrån lika allvarligt som det första.

12. Din bästa egenskap?
Skickade vidare denna fråga till världens bästa Ellen och fick svaret "Du ger utan att förvänta dig något tillbaka". Började typ gråta för att det var så fint sagt.

13. Nämn fem saker från den senaste veckan som varit lite extra bra?
Att jag äntligen efter sisådär två månaders betänketid tagit tag i mitt liv och köpt en senapsgul polo jag ska bo i resten av hösten i Sverige (så ja, en vecka ungefär), att vakna ute hos David och mata kossorna med äpplen, att det är lönevecka, att luften blivit sådär höstigt frisk och att dricka varm choklad på kvällarna.

14. Någonting du inte klarar av?
Ägg där gulan är rinnig, det är inte ätbart. Hellre överkokt och nästintill lite grönaktig i färgen än att den är kletig. Uäk. 

 


15. Ett boktips?
Önskar att jag hade kunnat droppa ett par klassiker nu men en är extremt svag för klyschiga romantiska livsöden och en är därför fortfarande besatt av Nicholas Sparks. The Notebook är bäst.

16. Vad måste du ha hemma i matväg?
Jordnötssmör, bananer, havregryn, ägg, gurka, sweet chili-sås och oregano. Har jag det så klarar jag mig länge.

17. Nämn tre saker som de flesta kanske inte vet om dig?
Tror att jag generellt är ganska öppen av mig för det var svårt att komma på saker, men kanske att jag i verkligheten är väldigt dålig på att ta tag i saker direkt, slarvar mycket med att hålla ordning hemma samt är jätteglömsk och därför har enorma mängder kom-ihåg-listor i telefonen och i sängbordslådan. Vet att jag kan ge uttryck av att vara betydligt mer effektiv och strukturerad än vad jag faktiskt är.
 
18. Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Till alla mina nära och käras stora förtret: en sådan där trevlig person som kan lägga mig relativt sent men nästintill alltid ändå vaknar strax innan sju och vill fånga dagen på studs. Brukar inte vara en jättepopulär egenskap enligt mina medmänniskor.

19. Vad är bäst just nu?
Vanilj-te med en skvätt mjölk och riskakor med mer ost än kaka.20. Vart ser du dig själv om fem år?
Tjugofem år gammal, i en lägenhet med hyllor för alla mina teburkar i köket och trasmattor på golven, antingen fortfarande stundent eller precis nyutexaminerad, med en plan för livet och en kaffe i handen. Kanske sambo, kanske hund, kanske med ett drömyrke. Ingen vet. Exakt plats är också oklart.

22. Om du bara får lyssna på en låt resten av livet - vilken?
Soldier med Gavin Degraw. Tröttnar aldrig.

23. Dela med dig av tre livstips?
Blanda ut jordnötssmör med lite vatten för att slippa ha gegga som fastnar överallt i munnen, köp alltid ombokningsbara flygbiljetter eftersom en kan se fel och underskatta inte egentid.

24. Vad gjorde du för 6 respektive 12 månader sedan?
För ett år sedan: åt frukost hemma hos Ellen med henne och Kajsa och målade i våra målarböcker. Så majsigt. Bloggade om det här!
För ett halvår sedan: Tog B till skolan i Cobham på morgonen, tvättade järnet, gick bort till Flavia för att äta lunch, tog med G och hennes scooter ut på ärenden samt lagade tre olika middagar till respektive barn då alla tre ville ha olika, och en ändå ville vara extra snäll deras första kväll på påsklovet. Inlägg här!

25. Planer för helgen?
Ikväll händer inget storslaget men imorgon och på söndag är det fullt upp. Ska ner på skördefest i stan under förmiddagen, hem för att äta lunch, välkomna Madde som kommer med bilen från Vetlanda framåt eftermiddagen, laga mat inför kvällen och sedan umgås i timmar med massa finisar en sista gång innan jag åker. Ska bli superkul, supergott och supermysigt att få träffa alla igen, speciellt dem som numera bor på annan ort. Dagen efter är inte spikad, men förhoppningsvis blir det lite korvgrillning och annat trevligt. Megabra helg!

Listan är en blandning av flera olika hittade hos Sandra, Flora och mig själv.


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0