Råå, Helsingör, solnedgångar och Ellen.

Hej vänner och ovänner, och glad söndagkväll. Jag sitter iklädd pyjamas och fluffiga tofflar i sängen med datorn i knät och ska alldeles strax släcka ner för dagen då klockan ringer halv sex imorgon, men tänkte bara snabbt dela med mig lite utav helgens bestyr. Efter en arbetsvecka deluxe kändes det fantastiskt lyxigt att slänga in både väska och mig själv i sätet bredvid Ellen, köra ner till Helsingborg och spendera kommande dygn med henne där i hennes familjs sommarstuga. Utöver att andas havsluft, fläta varandras hår, dricka te på altanen och köpa bananstrumpor på Ica, är detta ett urval av vad vi tog oss för.Efter frukost på lördagen kletade hon på alla möjliga spännande sminkprodukter i mitt ansikte och därefter tog vi oss till färjeterminalen för att tura till Helsingör.Jag hade aldrig gjort det förut och var mycket peppad. Älskar att åka båt, älskar att upptäcka ny platser. Att solen strålade och havet var klarblått gjorde inte saken sämre.I Danmark var gator och torg fyllda till bristningsgränsen av livsnjutare som drack öl, åt smörrebröd och klämde ut det sista av sommaren.

 
Vi strosade omkring bland butiker, ostprovsmakningar och färgglada gränder ett tag innan klockan slog lunch. Hon kom med förslaget picknik + havet, och så blev det också.

 
Pastasallader med kyckling och såser, salami och coleslaw. Nom nom. Det satt fint där på stenmuren utanför Kronborg Slott.Sedan tittade vi på en fisk gjord av gamla leksaker, bildäck och vattenkannor i plast, och gick i några affärer till.
 


Därefter gav vi oss ut på glassjakt och slutade efter många om och men upp på nästan samma plats igen.

 
Var halvt rädda för svanarna som byggt bo strax nedanför oss.

 
Men låg ändå nöjda i eftermiddagssolen, pratade viktigheter och skrattade fram tills vi kände oss färdiga med dagens utflykt och strosade tillbaka till kajen igen. Väl på svensk mark igen skippade vi planen på att äta tapas och svängde förbi mataffären för inköp av ingredienser att laga middag hemma av istället.Påväg mot Råå cyklade vi längs före detta-jordgubbsfält i solnedgången och det var så himla vackert att jag välte ut hälften av matkassen i iver över att fånga vyn på bild.


Resten av kvällen åt vi tomatsoppa och tortillabröd med ost imellan, spenderade timmar i varsin filt med tända ljus framför oss, tog ett kvällsdopp i havet och somnade innan elva, som uppladdning för kommande heldag på Väla. Så fin helg, så bra tjej. Kommer leva på dessa dagar länge!
Nu: sängen!


Kommentarer

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0