Hej Ubud, hej Bali, vi ses snart.Och så var vi plötsligt här igen, när det snart är dags, när det bara är några dagar kvar, tills när jag snart ännu en gång ska lämna Värnamo, det säkra och det vanliga. De första svaga tankarna om detta påhitt kom för några år sedan, de allvarligare någon gång i Juli, de beslutande fyra veckor senare och de panikartade börjar infinna sig till 100% här och nu. Om två veckor räknat från idag sitter jag just nu, om allting gått som planerat, på en säng i ett hus i Ubud, på Bali. Och där ska jag sedan bo de kommande åtta veckorna, innan planet tillbaka till Sverige går i slutet av november.


Jag kommer att byta ut mitt vanliga jobb i kassan till volontärarbete på en lokal skola, bästa kompisar till, förhoppningsvis, nya vänner från hela världen, potatis till nudlar, kronor till rupiah, tryggheten till något helt annorlunda, svensk höst till regnskogsklimat, vinterjacka till klänningar, utsikt från fönstret från skog till risfält och vardagen till nya äventyr och upplevelser. Tempel, kultur, paradisstränder och en helt annat verklighet jämfört med den man är van vid. Och så ska jag yoga i soluppgången. Varje dag. För så gör man visst där.


Jag åker själv, och är livrädd och jättenervös över precis allting som kan gå fel, men har samtidigt så enormt mycket jag vill se, så mycket jag vill göra, så mycket förväntan och så mycket längtan att det överväger all tvekan. Resfebern kan bara dra någonstans. Något liknande dessa kommande månader har varit en dröm hos mig sedan en lång tid tillbaka, och nu är det så nära att jag nästan kan ta på det med handen. Det är helt galet. Lite packningskaos, inköp av en ny dagbok och solskyddsfaktor 100 senare kommer jag vara så redo som jag kan bli. Hej Bali, vi ses snart.

Alla fantastiska foton står Emilia Hallberg bakom. Hon gjorde resan 2015 och är min klippa som jag frågar om allt kring detta. Tack igen!


Kommentarer
Skrivet av: Emilia

Men åh fina du, så himla vackert du har skrivit!
Och tack, du har ju varit en klippa i allt med London!
Är så taggad på att få vara delaktig i ditt äventyr där borta, det kommer bli fantastiskt Emilia!

KRAM!

2016-09-19 @ 17:53:32
URL: http://eewmiliaa.blogg.se

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 23 år och ursprungligen från de småländska skogarna men är numera Uppsala-bo. Har varit ute och farit lite överallt i världen, men landade under 2018 och pluggar nu till fysioterapeut på heltid. Älskar solrosor, jordnötssmör, utflykter och dricker helt orimliga mängder te. Välkommen till min värld!

RSS 2.0