En första dag bland apor och lianer.Den första veckan jag spenderade på Bali organiserade Green Lion, volontärorganisationen jag arbetade med samt bodde hos, en hel del olika aktiviteter för alla oss nyanlända. Dels handlade det om att vi skulle få en chans att lära känna varandra lite bättre, men också förstå oss på området vi bodde i, den balinesiska kulturen, traditioner, likheter och skillnader, kort sagt hur saker och ting fungerade där. Mycket tacksam för all den information vi fick under de dagarna, i och med att vardagen och livet är otroligt annorlunda jämfört med det svenska. Det går inte ens att beskriva.Hur som helst. Under förmiddagen av dag ett stod en rundvandring i Ubud samt ett besök i Monkey Forrest på schemat. Det sistnämda är en typ av park precis i utkanten av staden som agerar hem för över 700 långsvansade balinesiska apor, makaker, och var helt sjukt häftig att gå omkring i. De springer, hoppar, svingar och rör sig fritt i hela området, och tar tag i precis allting de kan komma åt - frukt, hattar, ringar, kameror. Plus telefoner. Och så kunde de bitas ibland också, om man triggade dem eller kom för nära ungarna, såklart. Så himla smarta, imponerande och listiga djur.

 
Naturen var även den helt magisk med höga träd, lianer, små vattenfall och palmer överallt. Att få gå i skuggan av dem var guld värt efter att ha svettats ur allt vatten i hela kroppen då den inte ställt om sig till det tropiska klimatet riktigt ännu. Jag spenderade mest tid med Tran, vilket senare visade sig bli en av de människorna jag kom närmast. Det visste jag inte då, men vi hade himla roligt tillsammans iallafall. Bäst var nog när vi glatt traskade hem i hällande ösregn då himlen valde att öppna sig precis när vi skulle bege oss till Penestanan igen, och ingen av oss tänkt på att ta med ett paraply. Därefter var vi på informationsmöte, åt de första av oräkneliga tallrikar vattenmelon, utforskade vårt nya hem och blundade från och till under kvällens dansföreställning då man fortfarande levde sju timmar bakåt. Mycket bra första dag!


Kommentarer
Skrivet av: meh.blo.gg

Vad härligt det ser ut

2016-11-29 @ 13:10:59
URL: http://meh.blo.gg/
Skrivet av: Linnéa - The Hungry Gosling

Vilken fantastiskt fin miljö! Himla söta bilder på aporna :)

2016-11-30 @ 07:59:51
URL: http://hungrygosling.se/
Skrivet av: ddianasliv.blogg.se

Vad härligt det låter och ser ut!

2016-12-02 @ 12:05:35
URL: http://ddianasliv.blogg.se/
Skrivet av: Sara Ekman

Åh vad nice!! :)

2016-12-04 @ 07:02:22
URL: http://aamaziing.se/
Skrivet av: Mikaela

Vilka underbara bilder :D

2016-12-04 @ 17:42:30
URL: http://orsin.blogg.se
Skrivet av: anannanland.blogg.se

Åh så söta apor!

2016-12-04 @ 21:23:40
URL: http://anannanland.blogg.se/
Skrivet av: Linnéa

Hej!
Gud så vackra bilder du fotar. Vad har du för kamera/mobil typ? :)

Svar: Tack! Jag fotade dessa med en Canon 600D!
Emilia

2016-12-06 @ 12:23:06
URL: http://nealiii.blogg.se
Skrivet av: Amanda Jona [SPONTAN]

Såg ju verkligen underbart ut! :)

2016-12-08 @ 07:48:05
URL: http://spontan.blogg.se
Skrivet av: emiza

fina bilder

2016-12-08 @ 19:47:40
URL: http://emizas.blogg.se/

Skriv! Skriv! Skriv!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (enbart för mig)

Blogg/hemsida:

Kommentar:

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0