Kusinkramar, sol och måndagsmys.

 
Livet här hemma fortsätter att vara finare än fint och är fyllt med så himla mycket bra. Känner mig oerhört bortskämd och lyckligt lottad på alla plan. Idag fick jag till exempel njuta av vårsolen, krama om mina småkusiner, gå promenad med mormor och prata minnen med morfar hemma hos dem i några timmar, innan det väl tillbaka i Värnamo väntade en efterlängtad återförening med mina tjejer hemma hos Kajsa. Det är så härligt att det, trots att Måndagsmys haft ett väl långt uppehåll på ett par månader,  fortfarande är exakt lika enkelt och skönt att sitta och babbla tillsammans. Vi gick igenom viktigheter, oviktigheter och allt mitt emellan. Kändes inte som om vi varit ifrån varandra mer än max ett par dagar, och det kommer nog alltid vara så mellan oss. Bäst är dem. Och nu ska jag hem till David. Klart godkänd Annandag Påsk!

På svensk mark med nära och kära.Och så plötsligt var jag tillbaka här igen, på mitt egna golv, i mitt egna rum, i mitt egna hus, i mina gamla gråa mjukisbyxor, i Värnamo, i Sverige. Hemma, och 150 mil bort från East Molesey, i Surrey, utanför London, i England. Planet landade på Landvetter strax efter tio i förrgårkväll, och än så länge är känslan i mig mest en speciell men skön blandning av förvirring, lycka och glädje. Det är underbart eftersom det är till denna platsen som man har längtat och allt som finns här man har saknat, men konstigt då det inte längre är min vardag. Saker ser ut som man minns dem och ingenting stort har väl i grund i botten inte hunnits förändras, men det är ändå smådetaljer som visar på att man levt ett annat typ av liv de senaste månaderna. Vanor och rutiner. Jag öppnade fel låda i köket när jag letade efter skärbrädor igår morse, har redan sagt "excuse me" och "thanks"  till personer istället för att ta det på svenska och är lite småsnurrig över att mina två så olika liv ändå går parallellt med varandra. En är ju samma person, men ändå inte i och med att sammanhanget man befinner sig i är olika. Ens tankar och sätt att vara påverkas extremt mycket beroende på vart man är, och det är både speciellt, jobbigt och häftigt att inse att man ställer om sig så fort. På både gott och ont.


Hur som helst, mina första 48 timmar på svensk mark har varit helt underbara. Jag har fått mysa med familjen, pussa på pojkvännen, äta köttbullar, påskmat och potatismos, vara ute hos David, fira påsk hos farmor, återigen promenera Osudden-rundan, äta fil med jordgubbssylt, känna av lite svensk vår, ha kramkalas med bästa vänner och förvånas över hur liten och omysig min kudde jag sovit på i 20 år faktiskt är. Att inte ha några arbetsuppgifter som stressar och att plötsligt få lagad mat bara sådär är mer än lyxigt, och det känns så himla härligt att veta att jag ska ha det såhär i en hel vecka framåt. Det lediga livet äger och ingen ska njuta mer än mig av det under kommande dagar, start nu. Pöss!

Skärtorsdag och lägesupdate.

Söndag för ett par veckor sedan.

Hej solstrålar. Det är skärtorsdag, klockan är halv sju och jag njuter av stunden genom att äta chokladägg och läsa The Choice i min ensamhet. Ögonlocken är extremt tunga och jag kämpar verkligen med att hålla dem öppna då en visst är helt slutkörd i såväl huvud som kropp, vilket jag antar är en reaktion av att jag för första gången sedan i måndags slappnar av. Det har varit rätt mycket under de här dagarna i och med att det varit veckan-innan-lov, och jag har jobbat extra både på dagarna och kvällarna. Strax efter tio imorse, efter instuvning och en sista pannkaksfrukost, lämnade dock familjen huset för att åka hem till min värdmammas föräldrar för lite påskledighet, och några timmar efteråt när sysslorna var omhändertagna gjorde jag likaså. Firade faktumet med en långpromenad i regnet och lite lunch-häng med Flavia för andra dagen i rad, och nu inväntas Madeleine. Ikväll är det tacos som gäller och imorgon går flyget hem till Sverige igen. Kan knappt vänta.

Nu ska jag steka köttfärs. Pöss.

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0