Och så ytterligare tjugoåtta saker som jag älskar.

För ungefär ett år sedan publicerade jag detta inlägg, som i sig var uppföljaren till detta. Hade världens flow då. Nu har det dröjt ett bra tag för fortsättningen att komma vilket beror mer på tidsbrist än brist på ting att fylla den med, men bättre sent än aldrig. Här är den! Varse.

 
57. Hummus. Nom nom nom nom. Kan inte riktigt acceptera att jag missat denna fantastiska röra under mina tjugo första levnadsår. Under en period i London åt jag en burk om dagen - som topping på det mesta, dipp till grönsaker eller helt enkelt med sked direkt ur burken.
58. Wholefoods. Världens bästa, bästa, bästa mataffär som förgyllde ens brittiska vardag. Mestadels överprisat som skam, men helt underbar att bara gå runt i, provsmaka allt en kom över och ibland handla om man kände för att skämma bort sig själv. Det var här jag upptäckte jordnötspopcorn förresten<3
59. Soundtracket till Tarzan, tecknade versionen. Har sagt det förut men säger det ingen - det är utan tvekan den bästa filmen Disney har levererat. Lejonkungen kan slänga sig i väggen.
60. Lakrits lakrits lakrits. Har inte gillat det tidigare med undantag för lakritspipor, men nu har jag fått upp ögonen för allt annat också. Djungelvrål och Salta Katten. Möms.
61. Att få handskrivna brev!
62. Faktumet att jag och mamma har spelat så mycket Yatzy tillsammans att vi numera inte behöver prata under tiden eftersom en vet hur den andre vill använda vad än tärningarna visar. Nördar.
63. Ribbade toppar.
64. Att gå upp tidigare än resten av huset och äta frukost på altanen medan morgonljuset bländar en så att man inte kan läsa tidningen utan att kisa för solstrålarna som letar sig in.
65. Bananglass! Varje dag! Med jordnötssmör och kanel! Ja! Besatt! Ja!
66. Min trasmatta. Bästa saken i hela rummet.
67. Att gå barfota i gräset.
68. Knälånga, plisserade kjolar.
69. Att hänga med mormor och morfar hemma hos dem - dricka eftermiddagskaffe i finrummet, göra små utflykter, laga mat tillsammans och prata om både dåtid och nutid.70. Morgonpromenader, med eller utan sällskap.
71. Att efter alldeles för många dagar då man kletat på mascara och snabbt kammat igenom håret bara för att se mer levande än död ut på jobbet, faktiskt ta tid på sig och göra sig iordning ordentligt. Vara nogrann med sminket, dra fram plattång och välja kläder med omsorg. Egoboost x1000.
72. Jojo Moyes och Nicolas Sparks och alla andra författare som skriver fint och romantiskt och får mig att gråta och skratta om vartannat.
73. Att bli pussad på pannan och omfamnad bakifrån. 
74. När man lyckas salta havregrynsgröten perfekt.
75. Göteborg.
76. Rödbetor + fetaost + 5 minuter i ugnen. Yes please.
77. Att spela kubb med hela släkten, ta hem vinsten med morfar och Roland samt inse att min gömda-men-väldigt-närvarande tävlingsinstinkt är ett arv från mormor.
78. Att kunna hjälpa någon med något, som är litet för en själv men stort för personen i fråga.
79. Att susa ner på cykel genom stan efter en stängning, möta upp två bästa vännen och kvällsbada en helt vanlig tisdagkväll.
80. När kundtjänst svarar en direkt.
81. Långa, svängiga, plisserade kjolar och slarviga tjoffsar i håret.
82. Att vakna och känna kaffedoften strömma upp nerifrån köket.
83. Blommor på bordet som är plockade i mammas land i trädgården.
84. Nyskördade krispiga morötter som fortfarande har blasten på när man tar första tuggan. Finns inte mycket som slår det.

En ledig dag i Gränna med bästis.

 
Förra sommaren åkte jag och Ellen på spontantripp till Gränna över en dag. Eftersom det var himla lyckat och vi ett år senare fortfarande inte har tröttnat på varandra, gjorde vi igår en favorit i repris och styrde återigen bilen 10 mil norrut. Kom efter en snabbt stopp vid Solåsen för dryck-inköp, fram till en kokande varm huvudgata och gick direkt ner mot havet. På vägen hittade hon en rosa liten Beetle i en affär, och den bor självfallet numera i hennes sovrum.


 
Sedan följde det bara massvis med mysigheter. Vi åt lunch i skuggan på samma plats som förra gången, spelade  äventyrsgolf, åt glass på stenarna nere vid Vätterns strand och brände oss rejält på både armar och ben eftersom ingen varit klok och tagit med solkräm. På hemvägen stannade vi till på A6 och Ikea för lite köttbullar och några småinköp, och klockan åtta släppte jag av henne på Söderåsvägen igen. Kan inte föreställa mig ett bättre sätt att spendera en ledig dag på.

Rosa reflektioner, kvällsbad och grilldoft.

 
Sommar-Sverige är så himla, himla vackert. Det inser jag på nytt varenda år när dagarna är vindstilla med blå himmel och hela världen grönskar, och varje gång tänker jag att nej, det aldrig kommer bli lika fint igen. Och motvisas en eftersom det självklart blir så, bara kvällen efteråt. Så har de varit de senaste dygnen, och jag har önskat att jag kunde kapsla in varenda intryck och känsla mest hela tiden, för att spara all idyll och härlighet och ta fram det längre fram i Augusti när det har börjat regna igen och magin känns långt borta. Tror inte att det bara gäller på platserna jag befinner mig just nu, runtom lilla Värnamo mitt i Småland, utan ungefär vart man än befinner sig i landet så länge rosa solnedgångar, öppna rutor i bilen, grilldoft från trädgårdar och myggbett inkluderas. Det är det bästa.


Jobbet tar fortfarande enormt mycket tid från denna veckan, men nu börjar det äntligen svalna lite och jag har tid att njuta mer igen. Detta är bilder från (obs icke-redigerade, jo tack) från häromkvällen när det blev kvällsdopp i Åminne med lillebror. Har även spenderat en natt ute i skogen hos Davids familj när vi plockade middagen från deras växthus med hans mamma, samt nu precis svettats bort i solstolen i trädgården bredvid mor min. Nu ska det mixas bananglass och därefter sitta i kassan resten av söndagen. Imorgon - Gränna! 

Emilia Pettersson, 21 år och ursprungligen från Värnamo, Småland, men just nu befinnandes 1600 mil söderut i Melbourne, Australien. Är svag för allting som innefattar jordnötssmör eller kokos, ösregn utanför när man ska sova, solrosor, mysiga caféer, långa promenader i skogen, djupa och mindre djupa samtal, utflykter, marknader, att utforska nya platser och mat i alla dess former.

RSS 2.0