Notting Hill, Westfield och 5/5.Hej och god morgon kära vänner! Det är söndagmorgon i London, klockan är strax efter nio, jag har varit klarvaken sedan halv åtta medan mitt sovsällskap fortfarande ligger och sussar sött en halvmeter ifrån mig i detta nu. Söt tjej. Egentligen vill jag inte göra annat än väcka henne eftersom vi har en god frukost som väntar på att bli iordninggjord innan dagen ska fångas i den utsträckning som är möjligt (går inga tåg härifrån till Waterloo idag = improvisera), men barmhärtig som än är ska hon få en kvart till. Passar på att blogga under tiden!

 
Igår hade vi, som ni säkerligen redan räknat ut, planerat in ett besök i Notting Hill över dagen. Jag var sugen på att spana in Portobello Road Market, fina huslängor samt en viss blå dörr, och Madeleine gjorde mig snällt sällskap tack vare en lockande bild av sol och god streetfood från någon av alla försäljare som brukar husera på sådana platser. Himla bra plan, tyckte vi. Synd. I slutändan blev det nämligen, sorgligt nog, inte riktigt så. Området var självklart supermysigt med sina pastellfärgade fasader, marknaden helt okej, porslinet utanför Wonderland-affären väldigt foto- samt vilja ha-vänligt och gatumusikanterna som stod lite här och var precis hur duktiga som helst på sin musik, men kyla och blåst har ju en tendens att dra ner nivån på allting rätt rejält om man inte är redo för den. Det var inte vi, så det blev fallet även för oss. Strumpbyxor och en Londonvår som försvann lika fort som den kom var kort sagt ingen bra kombination, och när man fryser är ingenting kul. Därav beslutades det ganska snabbt att ge upp strosandet, spara det till en annan dag och istället satsa på en lång lunch på Donken och en tripp till Westfield. Mycket bra beslut, då det var varmare, skönare och Cadbury delade ut gratis choklad. Där hängde vi sedan resten av eftermiddagen fram tills kvällen avslutades med middag på tåget hem, en ananas, en påse popcorn och gamla Lilla Melodifestivalen-klipp i min säng. 5/5 i betyg på det.

Emilia Pettersson, 23 år och ursprungligen från de småländska skogarna men är numera Uppsala-bo. Har varit ute och farit lite överallt i världen, men landade under 2018 och pluggar nu till fysioterapeut på heltid. Älskar solrosor, jordnötssmör, utflykter och dricker helt orimliga mängder te. Välkommen till min värld!

RSS 2.0